DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 21. hétfő
F1

Sainz: Az idei Ferrarival lehet támadni!

Carlos Sainz szerint jó eredmény a második hely, a rajtnál került rossz pozícióba, ezért nem harcolhatott a győzelemért. De a Ferrari viselkedésével elégedett!

A sprintfutam után a nagydíjon is második lett Carlos Sainz, aki nagyon erős hétvégét zárt a Ferrarival Austinban – a rajtnál azonban rossz pozícióba került, ezért nem tudott a győzelemért harcolni Charles Leclerc-rel.

„Gratulálok az egész csapatnak és Charles-nak ehhez a csodálatos eredményhez, amely pontosan oda juttat minket, ahol a konstruktőri bajnoki címért folytatott küzdelemben szeretnénk lenni” – fogalmazott.

f1-sainz-verstappen-ferrari-redbull



„Tudtam, hogy a verseny nagy része a rajtnál fog eldőlni. Tudtam, hogy Lando és Max keményen be fognak menni az 1-es kanyarba, de sajnos én kaptam a legrosszabbat, és nem tudtam az élre állni. Annak ellenére, hogy a tempó már az elejétől kezdve nagyon jó volt, és nagyon gyors voltam, a pályapozíció nagyon kulcsfontosságú, és meg kellett elégednek a második hellyel, ami így is, úgy is jó verseny volt” – mondta a spanyol.

Sainz kérdésre azt is elismerte, hogy az idei Ferrari borzasztóan jól kezeli a gumikat, ezen a hétvégén is ez volt a fő titkuk.

„Egyértelműen az autó idei erőssége, hogy milyen sokáig életben tudjuk tartani a gumikat egy-egy etapban, és milyen kevés a degradáció. Ez olyasmi, amit nagyon élvezek, és ami miatt idén sokkal jobban élveztem a versenyzést, mint tavaly. Akkor minden futamot azzal töltöttünk, hogy védekeztünk és pozíciókat veszítettünk. Idén támadó üzemmódba kapcsolhatunk, nem gondolunk túl sokat a gumikra, csak nyomunk és előzünk, ami nagyon szórakoztató. Nagyon élvezem a dolgot. Remélem, ez így marad az év végéig.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: