DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 19. szombat
F1

„Végre újra versenyben vagyunk!” – Verstappen

„Olyan volt, mint a régi szép időkben!” – nevetve nyilatkozott csaknem négy hónap után aratott első diadala után a vb-éllovas – pedig nem is szereti a sprinteket…

Max Verstappen rajt-cél sikerét hozta szombaton a Formula-1-es USA Nagydíj sprintversenye, amely a holland mögött amúgy szenzációs csatákat hozott. Ezzel a Red Bull-os épp a legutóbbi sprint, a spielbergi szombat óta először tudott nyerni, amelyet még június végén rendeztek, azaz csaknem négy hónap után zárt újra az első pozícióban egy „versenyt”.

„Nem volt túl rossz! Kicsi olyan érzés volt, mint a régi szép időkben!” – kezdte nevetve értékelését ennek megfelelően a leintést követően Günther Steinernek nyilatkozó Verstappen.

f1-verstappen-sprint-redbull-austin-3



„Elégedett vagyok a mai nappal. Úgy vélem, ha megnézzük az egész versenyt, a Ferrari is nagyon gyors volt, de ami minket illet, végre újra versenyben vagyunk. Normál esetben a futamokon mindig hátrafelé nézelődtünk, de most a saját versenyünket tudtuk futni. Igen, jó tempónk volt.”

Verstappen idén egyelőre hibátlan mérleggel rendelkezik a sprinteken, mind a négyet behúzta, de mint arra Steiner is rámutatott: összességében is 16-ból 11 diadallal rendelkezik a szombati futamokon. Arra, hogy ez minek köszönhető, a holland félig nevetve megjegyezte: „Valószínűleg azért, mert nem szeretem!” – utalt arra Verstappen, hogy többször is kritizálta a formátumot, majd hozzátette:

„Nem tudom… Nyilván mindig meglehetősen hektikus egy ilyen hétvége olyan szempontból, hogy a megfelelő tartományba hozzuk az autót, de szerencsére az utóbbi néhány sprintes alkalommal ez sikerült. Kicsit nagyobb a nyomás, hogy teljesítsünk, de szerencsére ez jól alakul számunkra.”

Verstappen a sprintsikerének és Lando Norris harmadik helyének köszönhetően két ponttal növelte az előnyét a világbajnoki összetettben a McLaren-pilóta előtt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: