DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 19. szombat
F1

„Sokkoló volt a köröm” – Norris

Lehetett volna rosszabb, de jobb is: így értékelt a sprintre mindössze negyedik rajtpozícióba kvalifikáló mclarenes vb-aspiráns az F1-es USA Nagydíjon.

Nem úgy alakult a McLaren számára a Formula-1-es USA Nagydíj első napja, ahogy azt az előző fordulók alapján gondolhattuk: Oscar Piastri pályaelhagyásos körelvétel miatt már a sprintidőmérő első fázisában elvérzett, de Lando Norris is csupán negyedik lett.

Mindez azt is jelenti, hogy mivel Max Verstappen megszerezte a pole-t a sprintre, az őt 52 pontos hátrányból üldöző McLaren-pilótát három pozíció választja majd el a szombati startnál a világbajnoki éllovastól.

f1-norris-mclaren-austin-day1-2



Norris a leintés után érezhetően nem is volt túl boldog: „Nem volt túl jó, negyedik hely” – kezdte a sprintidőmérő értékelését a brit. „Nem volt nagyszerű napunk, hogy őszinte legyek, egész nap küszködtem az autó egyensúlyával és a beállításokkal.”

„Mindenesetre elégedett vagyok a negyedik hellyel, mert úgy érződött, hogy lehetett volna sokkal rosszabb is. A köröm viszont sokkoló volt. Úgyhogy igen, nem egy borzalmas nap. Lehetett volna rosszabb, lehetett volna jobb, de elfogadom.”

A McLaren számos fejlesztést vitt Austinba, Norris szerint azonban nem annak köszönhető a viszonylagos küszködés, hogy az egyetlen szabadedzésen nem tudták kiismerni az újításokat: „Ez nem egy új csomag, gyakorlatilag ugyanaz” – vélekedett a pilóta.

f1-norris-mclaren-austin-day1-1

Mire lesz képes a sprintfutamon?

Norris a szombati sprintverseny esélyeit illetően is meglehetősen enerváltan nyilatkozott, mivel elmondása szerint eddig nem tudta felmérni, milyen is lehet valójában a McLaren tempója:

„Nem, nem igazán. Remélem, hogy előrefelé haladhatok, ez a tervem, de tempó tekintetében szerintem ott vagyunk, amit megérdemlünk. Úgyhogy a tervem az, hogy előrefelé lépdeljek, de ötletem sincs, mennyire leszünk majd képesek.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: