DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 18. péntek
F1

Perez: Száz százalék, hogy jövőre itt leszek

Saját szurkolóit akarta Sergio Perez megnyugtatni, amikor egy vicces mém segítségével oszlatta el a jövőjéről szóló pletykákat. A mexikói csapata új, austini fejlesztéseiről is beszélt.

Látványosan szenvedett Sergio Perez az idei szezon nagy részében, egy interjúban pedig azt is bevallotta, hogy a 2024-es nyári időszak volt a legnehezebb szakasza eddigi F1-es karrierjének. A Red Bull pilótája jócskán, 187 ponttal van lemaradva a bajnokságot vezető csapattársától, Max Verstappentől, jelenleg pedig csupán a tabella nyolcadik helyén áll.

A versenyző gyenge teljesítménye miatt többször előkerültek olyan találgatások a sajtóban, miszerint Perez idő előtt távozhat a bikások istállójától, a mexikói azonban egy vicces Instagram-posztban hallgattatta el a pletykákat hangoztatókat.

„Néha nagyon sokan terjesztik ezeket a pletykákat, a többiek pedig átveszik tőlük. Különösen otthon, Mexikóban, közeledik a Mexikói Nagydíj és nem akartam, hogy a szurkolóimat megtévesszék az álhírekkel. Csak tisztázni akartam, hogy száz százalékig biztos, hogy jövőre itt leszek. Van egy szerződésem és teljesíteni fogom, nem ez jár a fejemben. Az jár a fejemben, hogy megoldjuk a problémákat az autónkkal” – szögezte le a pilóta.



A Red Bull új fejlesztésekkel érkezik a rövid őszi kihagyás után az USA Nagydíj helyszínére, Austinba. A bikások versenyzője úgy véli, fontos fordulópontot jelenthet az új csomag, ha beválik.

„Kissé kérdéses számunkra a dolog. Úgy tűnik, van egy kis gondunk a szélcsatornában a korrelációval, ezért nincsenek pontos számaink (a fejlesztéshez – a szerk.). Próbáljuk megváltoztatni azokat a karakterisztikákat, amikkel szenvedtünk az elmúlt másfél évben, próbálunk újra lendületbe kerülni.”

„Ez a pálya tökéletes arra, hogy teszteljük a fejlesztéseket. Ha itt jól működnek, ha ezen a pályán versenyképesek tudunk lenni, akkor szerintem nagy fordulatot vehet a bajnokságunk” – mondta Perez.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: