DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 13. vasárnap
F1

Perez: Ez volt a legnehezebb időszakom az F1-ben

F1-es karrierje legnehezebb időszakán van túl Sergio Perez, aki minden hétvégén a balesetektől tartott, ennek ellenére azonban nem aggódott az esetleges idő előtti menesztéstől.

Gyenge szezont fut eddig Sergio Perez a második számú Red Bull volánja mögött. A mexikói általában szokás szerint jócskán elmarad csapattársától, Max Verstappentől, 2024-ben pedig még egyszer sem nyert futamot, a májusi Miami Nagydíj óta dobogón sem állt. A pilóta őszintén beszélt az idei év nehézségeiről és csalódást keltő teljesítményeinek okairól.

„Bonyolult volt az idei év” – mondta Perez a spanyol DAZN-nek. „Nagyon nehéz volt idén egy olyan autóval menni, amivel megvoltak a korlátaim, és nem tudtam ezeket kifejezni. A csapattársad nyer, nagyon jól teljesít, előtted pedig egyre nagyobb lesz az akadály. Idén nyáron nagyon nehéz volt, az egyik legnehezebb időszakom az F1-ben.”



„Őszintén, nehéz volt elfelejteni ezt az elmúlt hat hónapot. Képzeld el, hogy van egy olyan autód, ami annyira limitált, hogy eljössz a versenyhétvégére, és már akkor tudod, hogy nem tudsz mit kezdeni vele. Csak arra tudsz gondolni, hogy bármelyik pillanatban elszenvedhetsz egy balesetet vele, mert nem tudod kontrollálni” – magyarázta a Red Bull-os.

A rosszul sikerült szezon miatt előkerültek olyan pletykák a sportsajtóban, miszerint Perez az idén aláírt szerződésében foglalt idő előtt elhagyhatja a bikások csapatát. A pilóta elmondása szerint azonban nem aggódott az ilyen híresztelések miatt.

„A szerződés problémáját elfelejtik az emberek. Ebben a szezonban írtam alá a szerződésemet, sokan pedig többféle dologról beszélnek, de én nem aggódtam, tudom, milyen helyzetben vagyok” – árulta el a mexikói.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: