DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 16. szerda
F1

„Világos szabályok kellenek Lewis és Charles között” – Domenicali

Stefano Domenicali szerint nagy lehetőség a Ferrari számára Lewis Hamilton megszerzése, de pontosan meg kell majd határozni a pilóták közötti szabályokat.

Az F1 vezérigazgatója, Stefano Domenicali figyelmeztette a Ferrarit, mielőtt Lewis Hamilton és Charles Leclerc csapattársak lesznek a következő szezonban.

Hamilton a 2024-es idény végén távozik a Mercedestől, és csatlakozik Leclerc-hez a maranellói csapatnál, ami egy nagy horderejű lépésnek számít. 

A hétszeres világbajnok érdekes kihívás elé állítja majd Leclerc-t, tekintve tehetségét, tapasztalatát és népszerűségét. 

„Ferrari-rajongóként ez egy rendkívüli lehetőség, mert Lewis centralizáló erő” – mondta Domenicali a La Gazzetta dello Sportnak. 

„A nyolcadik bajnoki címet akarja megnyerni, és mindenidők legjobbja akar lenni. Meg kell lennie a tiszteletnek Charles-lal, de egyértelmű, hogy amikor lecsukódik a sisakrostély... mindenesetre a csapat szabályainak és a menedzsmentnek egyértelműnek kell lennie.”

f1-hamilton-leclerc-ferrari



Toto Wolff, a Mercedes csapatvezetője éppen a minap beszélt arról, hogy szerinte nem jelent majd különösebb gondot Hamilton számára a Ferrarinál való beilleszkedés:

„Azt hiszem, sokan azt mondják, hogy nagyon nehéz lesz” – idézi Wolff szavait az Autosport.

„De azt hiszem, ha azt mondják, hogy nagyon nehéz lesz, akkor gyakran pont az ellenkezője történik. A Ferrari egy nagyszerű csapat, nagyszerű emberek, sok érzelem és szenvedély, ezért nagy a nyomás. De hiszem, hogy meg fogják találni a módját annak, hogy együtt tudjanak dolgozni egymással.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: