DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 15. kedd
F1

Wolff: Hamiltonnak nem lesz gondja a Ferrarinál

Toto Wolff szerint az emberek túlgondolják azt, hogy mennyire lesz nehéz dolga Hamiltonnak a maranellói beilleszkedéssel.

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke szerint tévednek az emberek, ha azt gondolják, Lewis Hamiltonnak nehézségekbe ütközhet az új életéhez való alkalmazkodás a Ferrarinál.

Hamilton az idei szezon végén 12 év után elhagyja a Mercedest, hogy a Ferrarihoz csatlakozzon Charles Leclerc csapattársaként.

Ez lesz az első alkalom, hogy nem brit székhelyű csapatnál versenyez az F1-ben, hiszen eredetileg a McLarennél kezdte pályafutását 2007-ben.

Egyesek szerint Hamilton számára kihívást jelenthet a teljesen más kultúrához való alkalmazkodás Maranellóban.

A hétszeres világbajnok jelenlegi csapatfőnöke, Wolff azonban meg van győződve arról, hogy Hamilton gyorsan bele fog jönni a dolgokba.

f1-hamilton-hungaroring



„Azt hiszem, sokan azt mondják, hogy nagyon nehéz lesz” – idézi Wolff szavait az Autosport.

„De azt hiszem, ha azt mondják, hogy nagyon nehéz lesz, akkor gyakran pont az ellenkezője történik. A Ferrari egy nagyszerű csapat, nagyszerű emberek, sok érzelem és szenvedély, ezért nagy a nyomás. De hiszem, hogy meg fogják találni a módját annak, hogy együtt tudjanak dolgozni egymással.”

Hamilton az év elején azt mondta, hogy figyelmen kívül hagyja a szkeptikusokat egy olyan választás miatt, amelyről meg van győződve, hogy helyes számára.

„Nem volt olyan pillanat, amikor megkérdőjeleztem volna, és nem befolyásolnak mások megjegyzései” – mondta.

„Még ma is vannak emberek, akik továbbra is szarságokat beszélnek, és ez így fog folytatódni az év hátralévő részében. Nekem pedig csak azt kell tennem, amit az előző időben is tettem. Csak te tudhatod, mi volt a helyes számodra. És ez egy izgalmas időszak lesz számomra.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: