DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 15. kedd
F1

Norris a vb-harcról: Nem sokat tehetek

Lando Norris szerint Max Verstappenen és a Red Bullon múlik, hogy mire lesz esélye az idei szezon végén: ha a rivális hozza, amit hoznia kell, akkor a holland lesz a bajnok.

Lando Norris a koncentrációt emelte ki, amikor arról kérdezték, hogy mivel teremthet magának esélyt az egyéni világbajnoki címre – jelenleg 52 pont a hátránya Max Verstappenhez képest. Szingapúrban dominált a McLaren britje, az őszi szünet után is hasonlóan tiszta hétvégéket szeretne.

 „Megpróbáljuk újra ugyanazt csinálni, de Max keményen nyomja” – idézi Norris szavait a Racingnews365.com.

„Biztos vagyok benne, hogy a Red Bull is keményen nyomja. Szóval, úgy értem, ez nyilvánvaló. Minden hétvégén a legjobbamat nyújtom. Minden hétvégén megpróbálom a lehető legtöbb pontot szerezni. Ez magában foglalja a leggyorsabb kört és az ehhez hasonló dolgokat.”

f1-norris-mclaren



A folyamatban lévő szezon utolsó hat fordulójának fele sprintverseny lesz, ami azt jelenti, hogy még több pontra lehet pályázni azokon a hétvégéken.

Norris azonban elismerte, hogy még mindig Verstappennél van az előny annak ellenére, hogy látszólag a kevésbé versenyképes autóval rendelkezik.

„De ha Max továbbra is a második helyen végez, a Red Bull pedig továbbra is úgy teljesít, mint Szingapúrban, akkor nem sokat tehetek. Szóval csak magamra és ránk, mint csapatra koncentrálok. Ennyi.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: