DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 2. szerda
F1

Sainz kész segíteni Leclerc-t – de nem számít ilyen kérésre

Ha a Ferrari csapatutasítást alkalmaz az F1-ben, ő teljesíteni fogja azt, de a spanyol elmondta: a nagy hátrány miatt ezt nem tartja valószínűnek.

Bár Max Verstappen még mindig tetemesnek mondható előnnyel rendelkezik a világbajnoki összetettben, hiszen 52 ponttal előzi meg Lando Norrist, látva a McLaren formáját és a Red Bull ingadozását, nem tűnik ledolgozhatatlannak ez a különbség a hátralévő hat nagydíj során – amelyből ráadásul három sprinthétvége lesz.

A vb-harc elsősorban Verstappenre és Norrisra fókuszál, de utóbbitól valójában nincs messze a pontversenyben Charles Leclerc és Oscar Piastri sem. A monacói 24 egységnyi távolságból követi a britet, míg az ausztrál további nyolcpontos hátrányban van a Ferrari versenyzőjével szemben.

f1-leclerc-sainz-ferrari



Ám míg Piastri esélyeit jelentősen csökkenti az a tény is, hogy a McLaren immár kimondva Norrist helyezi előtérbe az egyéni világbajnoki küzdelemben, Leclerc egyértelműen a Ferrari első számú embere, hiszen a csapattárs Carlos Sainz 55 pontra van tőle a vb-tabellán.

Éppen ezért felmerülhet, hogy adott esetben a Ferrari megkéri Sainzot, hogy engedje el vagy más módon segítse Leclerc-t a versenyeken. A spanyol az erre irányuló kérdésre válaszolva elmondta: természetesen engedelmeskedne az őt 2025-re egyébként kirakó Scuderiának – ugyanakkor Leclerc hátránya miatt nem számít ilyesmire:

„Nem, semmi ilyesmiről nem beszéltünk ennek a valószínűsége miatt. Úgy értem, ha megnézzük a számokat és mindent, eléggé messzinek tűnik ez, úgyhogy várnunk kell, aztán meglátjuk. De ha a csapat egy napon megkér erre, akkor mindig is csapatjátékos voltam, szóval meg fogom tenni” – idézi Sainz szavait a MotorsportWeek.com szakoldal.

Maga Leclerc egyébként a világbajnoki esélyeket illetően a saját címéről nemigen beszélt, arról ugyanakkor igen, hogy a konstruktőri elsőség még elérhető lehet a vörösök számára, ha kiegyensúlyozottak lesznek, a két rivális istálló pedig esetleg elkövet hibákat.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: