DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 30. hétfő
F1

Marko: Maxnak legalább két futamot kell még nyernie

Dr. Helmut Marko szerint csak akkor van esély az egyéni vb-címre, ha Verstappen újra győzni tud, ha viszont ez megtörténik, akkor a konstruktőri elsőség sincs elveszve.

Dr. Helmut Marko nemrég kimondta, hogy a Red Bull immár csak Max Verstappen egyéni vb-címére koncentrál, mivel azt még elérhetőnek érzi, a konstruktőrit nem igazán – Christian Horner is úgy fogalmazott, hogy Sergio Perez dolga immár Verstappen támogatása, ez világos és egyértelmű.

Most a Motorsport-Total kérdésére, hogy a Red Bull leírta-e a konstruktőri címet, Marko azt mondta: 

„A mostani teljesítményünkkel? Igen. De optimista vagyok. Ha Max ismét futamokat nyer, Sergio pedig harmadik vagy negyedik tud lenni, akkor a dolgok ismét másképp fognak kinézni. De ahogy mondtam, elsősorban a versenyzői címre koncentrálunk.”

f1-verstappen-marko-redbull



A dolgok néhány szörnyű hétvége után mintha kicsit kezdenének javulni a Red Bull számára, Verstappen Szingapúrban például meglepetésszerűen megszerezte a második helyet. 

A hírek szerint Austinban, az őszi szünet után jön egye új fejlesztés a csapatnál, erről Christian Horner csapatfőnök beszélt nemrég, bár Paul Monaghan vezető mérnök szerint majd meglátják, hogy érdemes-e a sprinthétvégén bevetni az újítást.

Marko pedig felvázolta, hogy szerinte mit kell Verstappennek tennie ahhoz, hogy négyszeres világbajnok legyen, és hozzátette, hogy ha a holland képes lesz megvédeni az egyéni címét, akkor az a konstruktőri bajnokságban is esélyt adhat a Red Bullnak.

f1-verstappen-redbull-2024

„Ha az egyéni vb-címet el tudja érni, és szerintem ez csak akkor lehetséges, ha Max még legalább két futamot nyer, akkor a dolgok egy kicsit optimistábbnak tűnnek a konstruktőri bajnokság tekintetében.”

Azt viszont tegyük hozzá, hogy Verstappen a júniusi Spanyol Nagydíj óta nem tudott futamot nyerni, vagyis sorozatban nyolc nagydíjnál tart ezen a téren, és azóta dobogón is csak háromszor, Silverstone-ban, Zandvoortban és Szingapúrban állt, úgyhogy a formajavulás elengedhetetlen a fentiekhez.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: