DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 22. vasárnap
F1

Verstappen nem akar megelégedni a második hellyel

Teljesen egyedül maradt a Red Bull holland versenyzője a versenyen: Norrisszal szemben esélye sem volt, mindenki más messze lemarad tőle. Ha mindig befut másodiknak, ő a bajnok, de nem ez a célja.

Bár Lando Norris ellen, aki három hibája ellenére is 20 másodperc feletti előnnyel nyert, esélye sem volt, mindenki mással szemben a tőle az elmúlt években megszokott fölényt mutatta Max Verstappen, aki két gyengébb futam után visszatért a dobogóra, így ismét nem veszített túl sok pontot Lando Norrisszal szemben.

verstappen-singapore-1



A leintés után a holland így nyilatkozott: „Egyedül voltam. Megpróbáltam a lehető legjobbat kihozni magamból, és a végéig menedzselni a saját tempómat. Az első etap egy kicsit nehéz volt számunkra, eléggé kopott a gumi, a második viszont egy kicsit jobb volt, egy kicsit kényelmesebb helyzetben voltam.”

„Egy olyan hétvégén, amelyről tudtuk, hogy küzdelmes lesz, a második hely egy jó eredmény” – folytatta Verstappen. „Természetesen nem vagyunk elégedettek a második hellyel, most meg kell próbálnunk egyre többet és többet javulni.”

verstappen-singapore-2

A Brit Nagydíj után Verstappen előnye 84 pont volt, ezt sikerült hat futam alatt 52-re faragnia Norrisnak – azaz ebben a tempóban haladva nem lesz esélye a britnek utolérni őt. De a holland ettől függetlenül szeretné, ha megfordulna az a tendencia, ami négy futam óta tart, azaz hogy folyamatosan Norris mögött végez:

„Ez gyorsan változhat, továbbra is próbálkoznunk kell, és egy ponton megpróbálni egy kicsit megdönteni, nem mindig mögöttük végezni” – zárta szavait a világbajnoki éllovas.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: