DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 21. szombat
F1

„Semmi sem működik...” – Marko

A pénteki szabadedzéseket követően Helmut Marko meglehetősen negatívan nyilatkozott a Red Bull szingapúri formájáról.

Nem lehetett túl sok elégedett arcot látni a Red Bullnál a pénteki napon, a csapat tanácsadója, Helmut Marko pedig nem is titkolta csalódottságát, ami a pályán nyújtott teljesítményt illeti.

„Max autóján semmi sem működik. A lágy és a kemény keverékeken sincs tapadás, illetve az autó egyensúlyával is gondok vannak” – mondta Marko.



Verstappen az első szabadedzést még negyedikként zárta, miközben Perez a tizennegyedik leggyorsabb kört autózta. A második szabadedzésen csapat holland versenyzője már csak mindössze a tizenötödik helyen végzett, míg Perez a nyolcadik helyen zárt.

A Red Bullnál egyelőre nem találják a gyors megoldását annak, hogy miként tudnának előrelépni egyik napról a másikra, ami kétségbeejtő Marko véleménye szerint, és leginkább az éjszakai Milton Keynes-ben végzett szimulátoros munkában bíznak.

„Jelen pillanatban eléggé aggódunk. Valami drasztikusat kell lépnünk – majd meglátjuk, hogy ez miként sikerül.”

„Nem fogadhatjuk el kifogásnak azt, hogy a Red Bull nem működik jól a huplis utcai pályákon. Meg kell oldanunk a problémáinkat, hogy versenyképesebbek legyünk. A köridőket figyelve azt láttam, hogy ugyanolyan tempóra vagyunk képesek, mint Colapinto” – tette hozzá Marko.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: