DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 21. szombat
F1

„Ötletem sincs, mitől kelt életre az autó” – Hamiltont meglepte az időmérős helyezése

A második sorból indulhat, háromtizedes hátrány a leggyorsabb körén – a brit értetlenül áll a W15-ös váratlan teljesítménye előtt, de a futamon szeretné kihasználni a lehetőséget.

Bár a szabadedzéseket követően a Q3-ba kerülést is bizonytalannak látta, mégis a harmadik helyre kvalifikálta magát a piros zászlóval is megszakított időmérőn Lewis Hamilton Szingapúrban. A hétszeres bajnok kicsit több, mint három tizeddel maradt el Lando Norris pole-pozíciót érő köridejétől.

Az időmérőt követően így értékelt: „Elképesztően lelkes ma a közönség, nagyon köszönöm mindenkinek a támogatást! Az kvalifikációim ebben az évben botrányosak voltak, rengeteget dolgoztam azon, hogy visszatérjek a jó eredmények eléréséhez. Valamilyen okból kifolyólag életre kelt az autó most, az időmérőn – ezt sok ideje nem tette.”



„Trükkös volt az utolsó kör, talán egy kevés tempó még lett volna benne – de nagyon hálás vagyok a mérnököknek, egész hétvégén változtatgattuk az egyensúly beállításait, köszönöm nekik. Jó pozícióban vagyunk ahhoz, hogy holnap az élen harcoljunk.”

Arra a kérdésre, hogy a módosítások a versenytempóra is pozitív hatással lesznek-e, így felelt: „Ötletem sincs, egyszerre egy napra koncentráljunk. Ma jelentősen jobb volt az autó eleje, remélem, jó gumikezeléssel fogom tudni tartani a lépést az előttem levő srácokkal – a McLarennel nem hiszem, de mindent bele fogunk adni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: