DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
F1

„Ez az egész elég bizarr” – Verstappen a büntetéséről

Verstappen szerint úgy tűnik, hogy a paddockban lehet káromkodni, csak az FIA sajtótájékoztatóján nem. Meglepődött a büntetésen, de nem törődik vele.

A nap folyamán meglehetősen furcsa módon közösségi munkára ítélte az FIA Max Verstappent, miután nem megfelelő nyelvezetet használt a csütörtöki hivatalos sajtótájékoztatón, amikor arról beszélt, hogy miért nem ért egyet az FIA káromkodást tiltó szabályozásával.

A hollandot a nap végén természetesen arról is megkérdezték, hogy mit szól ahhoz a büntetéshez, amit azért kapott, mert csúnyán beszélt arról, hogy lehet-e csúnyán beszélni:

„Ez valami személyes dolog? Nem aggódom ezen, nem pazarolok rá energiát. Eléggé meglepődtem, amikor felolvasták az ítéletet. Meg kell jelennem valahol, talán laptopon keresztül egy konferencián, vagy valamin…” – mondta Verstappen a De Telegraafnak.

SI202407200184_hires_jpeg_24bit_rgb_resize



„Talán jobb, ha nem mondok erről semmit, mert akármit is mondok, az nem érdemel figyelmet. Szerintem ez az egész elég bizarr” – fogalmazott a világbajnok.

A dolog érdekessége, hogy Kevin Magnussen éppen tegnap nyilatkozott egy meglehetősen erőset, amikor azt mondta, hogy a bakui eltiltása után készen áll „felb*szni a szart” – de ő nem kapott érte büntetést, nem került be vele igazán a hírekbe.

„De ezt ő nem a sajtótájékoztatón mondta, a jelek szerint ez a különbség. Tehát itt a paddockban úgy tűnik, hogy káromkodhatunk. Szóval legközelebb nem kell tőlem semmit sem kérdezni a sajtótájékoztatón, aztán itt megbeszélhetjük a dolgokat” – mondta erről Verstappen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: