DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 18. szerda
F1

Piastri: Ez nagyon szoros

A bakui versenyt második rajtkockából megkezdő Oscar Piastri hangsúlyozta, hogy rendkívül közel van egymáshoz a top négy csapat, ezért kiemelten fontos volt a jó rajtpozíció megszerzése.

Piastri 2, Norris 15 – az előbbi számok a két McLaren versenyző mai rajtpozícióját mutatja, a wokingi istálló versenyzői közül ezúttal tehát Piastri volt a jobb, Norris pedig a Q1-ben egy sárga zászlós szakasz miatt fázott rá.

Oscar Piastrit az időmérő után arról kérdezték, hogy véleménye szerint melyik élcsapat rendelkezik a legerősebb csomaggal Azerbajdzsánban: „Valószínűleg az, aki az élen végzett” – kezdte válaszát ironikusan Piastri.



„Nem tudom. Nagyon, nagyon együtt van a mezőny. Az edzések során nagyon szorosnak tűnt a verseny köztünk, a Ferrari, a Mercedes és a Red Bull között. Hogy őszinte legyen, kissé meglepett a Red Bull Q3-as gyengélkedése.”

„A versenytempónk jónak tűnt, de mostanában annyira szoros a verseny, hogy az időmérő nagy jelentőséggel bír. Magabiztos vagyok azt illetően, hogy gyors lesz az autóm, ám van még hét másik autó a pályán, ami ugyanilyen tempóra képes.”

Piastri arra is kitért, hogy pénteken még nem érezte túlságosan versenyképesnek a McLaren-t: „Nem lepődtem meg azon, hogy itt vagyunk az első háromban, de pénteken még egyértelműen nem éreztem azt, hogy mi lennénk a leggyorsabbak.”

„Annyira közel van egymáshoz az első négy csapat, hogy soha nem lehet megmondani ki végez majd elsőként. A Red Bull is nagyon gyorsnak tűnt a hétvége egyes szakaszaiban, a Ferrari nyilvánvalóan nagyon gyors, de a Mercedes is mutatott jó jeleket. Mi is jó helyzetben vagyunk, így nem lepett meg az első soros indulás” – tette hozzá a McLaren ausztrálja.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: