DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 18. szerda
F1

„Megfizettük az árát a változtatásoknak” – Verstappen

Hiába érzi pozitívnak a Red Bull fejlesztését, az időmérő előtt módosított beállításokkal túlságosan ugrált az autó a címvédő szerint az F1-es Azerbajdzsáni Nagydíjon.

Újabb csalódáskeltő hétvégén van túl Max Verstappen, aki az időmérőn megszerzett hatodik rajthelye után a vasárnapi futamot is csupán az ötödik pozícióban zárta a Formula-1-es Azerbajdzsáni Nagydíjon. Ezzel a holland azt a negatív mutatót mondhatja el magáról, hogy az utóbbi öt forduló során csupán egyetlen pódiumot szerzett.

Mindeközben Sergio Perez hosszú idő után jobbnak bizonyult nála és jobb eredményt is ért volna el az utolsó előtti körben történt baleset nélkül. Verstappen ugyanakkor cáfolja, hogy a Red Bullon eszközölt padlólemez-fejlesztés a csapattársának jobban kedvezett volna:

f1-verstappen-redbull-baku-1_1



„Nem-nem-nem. Úgy gondolom, biztatók voltak az autón végrehajtott változtatások” – hangsúlyozta a vb-éllovas. „De persze el kell találni a beállításokat is. Úgy vélem, jó irányba haladunk, de az időmérő előtti módosításaink elszúrták ezt, és sajnos ennek fizettük meg az árát a futamon is.”

Verstappen ismét az autó ugrálásával küzdött a lassú kanyarokban: „A kerekeim szó szerint elemelkedtek a talajról. Azzal nyilván elveszítjük a kontaktot az aszfalttal, amit értelemszerűen nem akarunk. Emiatt sokkal többet csúszkáltam, jobban túlmelegítettem a gumikat, és nem lehetett ezt megoldani, szóval elszállt a tempó.”

„Ki kellett állnom a bokszba, aztán kicsit balszerencsés voltam, hogy beragadtam Alex és Lando mögé. Abban a csoportban harcoltam, aztán George megelőzött, és utána igazából jó tempónk volt kettőnknek. Közeledtünk az éllovasokra, de amint közel kerültem újra George-hoz annyira, hogy már a felkavart levegőben mentem, megint sokat csúszkáltam az autó ugrálása miatt. Ezzel pedig át is billent azon a csúcson, hogy már irányíthatatlanná vált a futam vége felé.”

f1-verstappen-redbull-baku-2_1

Még örül is, hogy csak három pontot bukott Norrisszal szemben

Verstappen gyenge futama azt eredményezte, hogy Lando Norris hiába rajtolt csupán a 15. helyről, végül egy pozícióval előtte végzett, és összesen három pontot közelített rá. Amikor arról kérdezték a Red Bull-ost, hogy csalódott-e, hogy a starthelyeik fényében nem növelte a fórját a tabellán, így reagált:

„Igen, de ezt meg is lehet fordítani, nem igaz? Elvégre ők is végezhettek volna jobb munkát, nem? Valószínűleg még pozitív is ez számomra. Nyilván szerettem volna növelni az előnyömet, de a mai versenyünk fényében még örülök is, hogy csak ennyi történt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: