DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 19. csütörtök
F1

„Az ötödik hely lett volna a reális” – Russell

Kemény hétvége és rossz rajt után hullott a Mercedes-pilóta ölébe a bakui F1-es dobogó, de a brit tudja: nem szabad, hogy elragadtassák magukat ettől.

George Russell az ötödik helyről kezdhette meg a Formula-1-es Azerbajdzsáni Nagydíjat, a startnál azonban elment mellette Max Verstappen. A hollandot viszont a futam utolsó harmadában utolérte és visszaelőzte, így visszakerült az ötödik pozícióba – amiből aztán az utolsó előtti körben Carlos Sainz és Sergio Perez ütközése után harmadik lett végül!

„Határozottan meg vagyok lepve” – ismerte el a leintés után Russell. „Örömmel láttam, hogy Carlos és Checo rendben van. De amúgy is elképesztően kemény munkát végzett mindenki a hétvégén a csapatban, motort is kellett cserélni az autómban, aztán Lewiséban is, úgyhogy nagyon sok minden történt, de keményen dolgoztunk.”

f1-russell-mercedes-baku



„Nagyon rosszul sikerült a futam rajtja, sokat visszaestem, de a kemény gumikon mi voltunk az egyik leggyorsabbak, azt hiszem. Ez remek volt, megelőztem Maxot is, és az pedig már csak a bónusz, hogy felállhatok a dobogóra.”

Russell szerint őrült pillanatok voltak, amikor odaért Sainz és Perez balesetének színhelyére, mivel a lemenő nap miatt már a látási viszonyok sem voltak az igaziak:

„Teli gázzal belemenni egy karbolelemekből álló falba az utolsó előtti körben! Az tényleg egészen őrületes volt, a nap is már ment le, nem láttam szinte semmit. Sokkolt, hogy nem jött hamarabb a VSC, bárhol lehettek volna az autók. Mint mondtam, örülök, hogy mindenki jól van. Hosszú és furcsa futam volt, és örülök, hogy dobogóra állhatok.”

Amikor az interjúkat készítő Günther Steiner arról kérdezte a britet, hogy ezentúl akkor a Mercedes is harcban lesz-e a dobogós helyekért, a pilóta így felelt:

„Reálisnak kell lennünk: ma is ötödikként kellett volna végeznünk, az volt a valós eredmény. Nyilván Lando tegnapi időmérős eredménye nélkül valószínűleg ő is ott lett volna elöl. Szóval nem akarom, hogy elragadtassuk magunkat a mai dobogó miatt, vár még ránk munka. Remélhetőleg Szingapúr valamivel jobb hétvége lesz!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: