DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 18. szerda
F1

Piastri: Jó a versenytempónk, de a Ferrari sem lassú…

Rámegy vasárnap a győzelemre az F1-es Azerbajdzsáni Nagydíjon a második helyről induló mclarenes: az ausztrál elégedett a Q3-as idejével.

Miután Lando Norris már az első szakaszban búcsúzott a Formula-1-es Azerbajdzsáni Nagydíj időmérő edzésén, Oscar Piastrinak kellett mentenie a McLaren becsületét. Ezt pedig meg is tette az ausztrál, hiszen a legerősebbnek tűnő Ferrarikat elválasztva a második helyre kvalifikálta magát Charles Leclerc mögött.

A leintést követően Piastri így válaszolt arra a kérdésre, hogy honnan húzta elő a plusz tempót a Q1-hez és a Q2-höz képest: „Csak kicsit közelebb mentem a falakhoz, az utolsó körben pedig kicsit túl közel is kerültem… Csak próbáltam a legtöbbet kihozni belőle.”

f1-piastri-mclaren-baku-1



„Ez a pálya tényleg jutalmazza, ha eltökélt vagy, úgyhogy a Q3 utolsó köreiben tudtam, hogy sokkal kevesebb a veszítenivalóm, úgyhogy próbáltam kihozni a maximumot. Az autó végig jónak érződött, csak nemigen tudtam annyira kihozni belőle a legjobbat az időmérő első felében. De nagyon elégedett vagyok a Q3-mal.”

 

Jó a versenytempó, de…

Ami a vasárnapi esélyeket illeti, Piastri egyszerre volt optimista és visszafogott – így felelt arra a kérdésre, hogy lehet-e esélyük a bakui futam megnyerésére:

„Úgy gondolom, az alapján, ahonnan indulunk, igen. De szerintem itt nagyon nehéz lesz követni egymást. Láttuk tegnap, hogy igen nehézzé válik a helyzet, ha valaki mögé kerülsz. Remélhetőleg lesz tiszta levegő előttünk, ami jó lenne. Meglátjuk, mire leszünk képesek. A versenytempónk jó, de nyilván a Ferrari határozottan nem lassú.”

Mivel Norris csak a 17. helyről startolhat, zöld jelzést kap-e arra, hogy szabadon harcba szállhasson a futamgyőzelemért? „Határozottan” – jelentette ki tömören Piastri.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: