DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 18. szerda
F1

„Nehéz lesz előzni, nem számítok sokra” – Norris

Lando Norris szerint könnyedén továbbjuthatott volna a sárga zászló nélkül. Sokat viszont nem vár a 17. rajthelyről, mert szerinte pokoli nehéz lesz előznie.

Hiába vághatott neki úgy a bakui hétvégének Lando Norris, hogy a McLaren kimondta: őt támogatják innentől, az időmérő után úgy tűnik, hogy nem hogy nem tud sokat hozni Max Verstappenen, de kármentésre ítélték az események.

Az időmérő Q1-es szakaszában hibázott egyet, majd pont rosszkor lengették be elé a sárga zászlót, így elvette a gázt és kiesett – csak a 17. helyről rajtolhat, ahonnan pokoli nehéz lesz felzárkóznia.

„Igen, a kör könnyedén elég lett volna a továbbjutáshoz, de jött a sárga zászló és el kellett vennem” – mondta a kvalifikáció után Norris.

GXb7eBPWoAAkVvs



A hosszú egyenes miatt könnyűnek tűnik az előzés Bakuban, de a pilóták nem így érzik: többek között Norris is azt mondta, hogy pokoli nehéz lesz megelőzni másokat, így nincs sok reménye.

„Hosszú az egyenes, de őszintén szólva egyáltalán nem lesz könnyű előzni. A másik autó mögött maradni ezen a pályán szinte lehetetlen, az előzés sokkal rosszabb, mint ahogy azt mindenki  hiszi. Remélem, hogy tévedek” – magyarázta a McLaren britje.

„Alacsony a leszorítóerő, az is nehezíti az előzést, szóval nem sok mindenre számítok a 17. helyről. De nem tudom, ma este kitalálunk egy jó tervet és megpróbáljuk kihozni belőle a legtöbbet. De nem tudom, mi fog történni, majd meglátjuk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: