DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 18. szerda
F1

„Korán ünnepelte Newey-t az Aston” – Horner

Picit odaszúrt a távozó tervezőjüket megszerző F1-es riválisnak a Red Bull-főnök, aki szeretettel gondol vissza a közösen eltöltött közel 20 évükre.

A Formula-1-es Azerbajdzsán Nagydíj előtti napok kétségkívül legjelentősebb híre volt, hogy az Aston Martin bejelentette, hogy Adrian Newey hozzájuk csatlakozik 2025. március 1-jétől technikai ügyvezető partneri pozícióban, valamint részvényesként, miután a jövő év első szakaszában elhagyja a Red Bull Racinget.

Utóbbi alakulat csapatfőnöke, Christian Horner a pénteki bakui sajtótájékoztatón szólalt meg először Newey kapcsán az átigazolás bejelentése óta – és nem is mulasztott el odaszúrni az Astonnak, felhívva arra a figyelmüket, hogy még egyelőre a Red Bull alkalmazásában áll a sztártervező:

f1-horner-newey-redbull



„Nyilván ez egy nagy bejelentés volt az Aston részéről, Adrian pedig mindig is hajlamos volt a saját útját járni, szóval nyilvánvalóan ez egy jelentős pillanat volt a csapat számára. Talán kicsit korán is ünnepelték meg, mielőtt lejárt volna a szerződése a Red Bull Racinggel, de határozottan nagy pillanat ez nekik.”

Newey arról is beszélt, hogy nem érte váratlanul, hogy az Aston Martinnál kötött ki a mérnök: „Nem okozott nagy meglepetést. Azt hiszem, egyre világosabbá vált, hogy ez az útja ahelyett, hogy visszavonulna vagy bármely másik istállóhoz menne. Nyilván nagy kihívás lesz számára, és szomorú lesz látni, amikor jövőre távozik, de a legjobbakat kívánjuk neki a jövőre.”

„Adrian nyilvánvalóan egy roppant kreatív fickó és nem egy átlagos tervező, szerintem ő az egyetlen a Formula-1-ben, aki még mindig rajztáblán dolgozik, szóval elkerülhetetlenül lesz egy folyamat, amíg megismerik egymást és azt, ahogy a másik dolgozik. Sok szempontból egyedi, és úgy gondolom, az Aston nyilvánvalóan támaszkodni fog a hatalmas tapasztalatára.”

Horner a közösen eltöltött csaknem két évtized kapcsán hozzátette: „Nagy szeretettel tekintek vissza arra az időre, arra a csaknem 20 évre, amit együtt töltöttünk, az ez idő alatt megélt magasságokra és mélységekre, de már a jövőbe tekintünk, és úgy gondolom, jó pozícióban vagyunk ehhez.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: