DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 17. kedd
F1

„Minden adott az Astonnál, hogy világbajnok csapattá váljon” – Newey

Lawrence Stroll elhivatottsága és az Aston Martin F1-es fejlesztései győzték meg a sztártervezőt, hogy a silverstone-i gárdánál folytassa 2025 márciusától.

Kedden délben az Aston Martin hivatalossá tette a várt bejelentést: Adrian Newey hozzájuk igazol, miután csaknem 20 év után távozik a Red Bull Racingtől. A korábban a Williamsnél és a McLarennél is világbajnok Formula-1-es autókat tervező szakember 2025. március 1-jétől áll munkába ügyvezető műszaki partnerként a csapatnál, amelynek egyúttal a részvényesévé is vált.

A bejelentés kapcsán Newey elmondta: Lawrence Stroll elhivatottsága és az Aston Martin által végrehajtott infrastrukturális fejlesztések győzték meg arról, hogy ők a megfelelő projekt számára.

f1-aston-newey-2



„Nagyon örülök, hogy csatlakozhatok az Aston Martin Aramco Formula One Teamhez. Rendkívüli módon inspirált és lenyűgözött az a szenvedély és elkötelezettség, amelyet Lawrence visz mindenbe, amiben érintett” – idézi a tervező szavait az Aston közleménye.

„Lawrence elhatározta, hogy világverő csapatot épít. Ő az egyedüli többségi csapattulajdonos, aki aktívan szerepet vállal ebben a sportban. Az elkötelezettsége megmutatkozott az Aston Martin új technológiai kampuszának és szélcsatornájának fejlesztésében, amelyek nemcsak a legkorszerűbbek, de olyan az elrendezésük is, amely nagyszerű munkakörnyezetet teremt.”

„Az olyan nagyszerű partnerekkel együtt, mint a Honda és az Aramco, az infrastruktúra minden kulcsdarabjával rendelkeznek, amely ahhoz szükséges, hogy az Aston Martin világbajnok csapattá váljon, és nagyon várom, hogy segíthessek elérni ezt a célt.”

 

Stroll: Amint elérhetővé vált, tudtuk, hogy ezt meg kell valósítanunk

A közleményben természetesen Lawrence Stroll is megszólalt, aki szerint Newey csatlakozása újabb bizonyítéka az Aston Martin eltökéltségének, és azt is hangsúlyozta, hogy amint megtudták, hogy a szakember távozik a Red Bulltól, elkezdtek dolgozni a megszerzésén:

f1-lawrence-stroll-aston

„Ez óriási hír. Adrian a világ legjobbja abban, amit csinál, a szakmája csúcsán van, és hihetetlenül büszke vagyok rá, hogy csatlakozik az Aston Martin Aramco Formula One Teamhez. Ez a legnagyobb sztori, amióta az Aston Martin név visszatért a sportba, és egy újabb bizonyítéka az ambíciónknak, hogy olyan F1-es alakulatot építsünk, amely képes világbajnoki címekért harcolni.”

„Amint Adrian elérhetővé vált, tudtuk, hogy ezt meg kell valósítanunk. Az előzetes beszélgetéseink megerősítették, hogy osztozunk abban a vágyban, hogy együttműködjünk az életben egyszer adódó lehetőség érdekében. Adrian egy versenyző típus, az egyik legversengőbb ember, akivel valaha találkoztam.”

„Amikor látta, mit építettünk fel Silverstone-ban – a hihetetlen technológiai kampuszunkat, a tehetséges emberek csoportját, akiket összeszedtünk és a sport legújabb szélcsatornáját –, gyorsan megértette, mit próbálunk elérni.”

„Komolyan a szándékaink, ahogy neki is. Adrian osztozik az éhségünkben és az ambíciónkban, hisz ebben a projektben, és segíteni fog megírni az Aston Martin Aramco Formula One Team történetének következő fejezetét.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: