DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 17. kedd
F1

Idén Norris, jövőre Piastri? Ezt ajánlhatná a McLaren

Günther Steiner szerint egy 2025-ös alkuval lehetne rávenni Oscar Piastrit Lando Norris idei támogatására, hogy az egyéni vb-címre esélye legyen.

A korábbi F1-es csapatfőnök Günther Steiner szerint a McLarennek új egyezséget kellene kötnie Mark Webberrel és Oscar Piastrival. Nico Rosberg dobta be a köztudatba azt, hogy a csapat azért nem meri Lando Norris támogatására utasítani az ausztrált, mert menedzsere, a korábbi F1-es pilóta ragaszkodik a szerződésben foglaltakhoz, amelyek arról szólhatnak, hogy nem alkalmaznak vele szemben csapatutasítást, ami hátrányba hozza, vagy Norris támogatását szolgálja.

„Meg kell változtatni ezt a kitételt” – mondta Steiner a Red Flags podcastnek arról, hogy ezt egy erős vezetőségnek muszáj lenne áthidalnia a vb-cím érdekében, hiszen Norris jó pár pontot veszített már azzal, hogy Piastri legyőzte itt-ott.

GP2416_152254_67A8970_resize



„Szerintem ha leülteted Markot… jó, nem lehet leültetni, mert nem neked dolgozik, de beszélgetsz vele, mint menedzserrel. Mark felnőtt, és nyilván nem lehet tőle ingyen kérni (a kitétel átírását), de hányszor kínálkozik esély egy vb-címre?”

„Lehet, hogy csak most az egyszer, lehet, hogy lesz még a jövőben, de ezt nem tudni. Ha lesz még, akkor azt kaphatná Oscar, és lehetnének így egyenlők. Ha a szerződés azt mondja, hogy egyenlők, akkor Mark jogosan mutat erre, de ilyen helyzetben beszélni kell vele, és azt mondani, hogy figyelj, most Landóval van egy esélyünk, amit nem akarunk elpazarolni, és jövőre, ha lesz megint, akkor az Oscaré lesz” – magyarázta.

„Ezt Landónak is meg lehet mondani, hogy ez a kompromisszum. Mert az világos, hogy ha a szerződés rendelkezik erről, és azzal szembemegy a csapat, akkor pert kaphat a nyakába. Mark volt pilóta, megérti, ha megbeszéled vele, de nyilván valamit adni kell érte cserébe. El lehet neki mondani azt, hogy a következő évben, ha ismét esélyes lesz a McLaren, akkor Oscaré a lehetőség, egálról indulnak, de ha mondjuk öt futam után ő áll jobban, akkor ő kap esélyt a vb-címre” – mesélt az F1-es háttéralkuk működéséről Steiner.

„Szerintem az elég világos, hogy Oscar idén nem lehet világbajnok” – mutatott rá arra, hogy miért bólinthatna rá Norris idei támogatására Piastri és Webber akkor, ha megfelelő ellenértéket kapnak érte jövőre.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: