DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 16. hétfő
F1

Tsunoda: A fő prioritás a Red Bull, de…

Továbbra is az energiaitalosok nagycsapatánál szeretne versenyezni a japán F1-es, de ha más kérője akadna – ahogy akadt idén is –, nyitott lehet a váltásra.

Yuki Tsunoda negyedik idényét tölti a Formula-1-ben a Red Bull második számú csapatánál, és határozottan szintet lépett erre az esztendőre: a haasos Nico Hülkenberg mellett a mezőny második felének legeredményesebb pilótája eddig 2024-ben.

Nem meglepő ezek után, hogy a Visa Cash App RB hosszabbított vele 2025-re is, de az értesülések szerint lettek volna akár más kérői is a nagyot fejlődő japánnak: többek között állítólag az Audi/Sauber is opcióként számolt volna vele Carlos Sainz után.

f1-tsunoda-visarb-monza-1



Tsunoda a Beyond the Grid podcast műsorában beszélve elismerte: voltak alakulatok, amelyek megkeresték az idei szereplése után.

„Tovább kell csinálnom azt, amit eddig, azt hiszem. Idén a szezon elejétől kezdve elkezdtem megmutatni az értékemet. Néhány csapat meg is keresett, és beszéltünk néhány irányról. Tavaly sosem volt részem ilyesmiben, pláne nem az első években” – mondta el a pilóta.

„Csak folyamatosan szállítanom kell az eredményeket. Eddig el tudtam ezt érni, de ez az első év, amikor a teljes potenciálomat meg tudom mutatni, konstansan jó eredményeket szállítva. Tudom, hogy sok dologban még fejlődhetek, sok dolog van még bennem. Csak mutatnom kell minden csapatfőnöknek vagy minden istállónak, hogy egy jó versenyző vagyok, és sok mindent elérhetek.”

f1-tsunoda-visarb-monza-2

De vajon készen állna-e kiszakadni az energiaitalosok kötelékeiből – például a Honda-kapcsolat révén esetleg majd az Aston Martinhoz – a jövőben? „A fő prioritás a Red Bull Racing. Az a célom, amióta csatlakoztam az F1-hez” – jelentette ki a versenyző.

„Az ő autójuk az egyik leggyorsabb jelenleg. Mármint most a McLaren valószínűleg kicsit gyorsabb. Egyszerűen csak szeretném egy ponton vezetni az autójukat és megmutatni a bennem rejlő potenciált azzal, hogy az első négyben-háromban versenyzem, vagy hasonló.”

„Ugyanakkor ha ez nem elérhető vagy esetlg elégedettek a pilótáikkal… Egyszer szeretnék folyamatosan top 5-ös helyezésekért vezetni. Remélhetőleg a VCARB is elérhető ezt. Sokat fejlődünk, tettünk egy lépést előre, és én is a lehető legjobban segítek nekik.”

„Da ha egy másik csapat érdeklődne, vagy passzolni, amit én gondolok és amit ők gondolnak, akkor miért ne? De jelenleg arra koncentrálok, amit most kell csinálnom: tovább szállítanom az eredményeket, hogy mindenkit lenyűgözzek.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: