DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 16. hétfő
F1

Hivatalos: Bearman kapja Magnussen helyét az Azerbajdzsáni Nagydíjon

Bejelentették, amire számíthattunk: Oliver Bearman ül Kevin Magnussen autójába Bakuban, ahol a dán az eltiltása miatt nem vehet részt.

Hivatalosan is megerősítette a Haas, hogy a tartalékpilóta, a 2025-ben a csapatnál teljes szezont kapó Oliver Bearman ülhet be Kevin Magnussen helyére a jövő hétvégi Azerbajdzsáni Nagydíjon.

A dán pilótát erről a futamról eltiltották, miután Monzában összegyűltek a büntetőpontjai, emiatt nem vehet részt a bakui hétvégén. Bearman idén Dzsiddában a Ferrarival már debütált az F1-ben, akkor Carlos Sainzot helyettesítette.

1020266104-LAT-20240704-GP2412_090747SMG_6561-757_resize



Oliver Bearman: „Egyértelműen nagyobb kihívás tartalékversenyzőként versenyezni, korlátozott felkészülési idővel és így tovább, de abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy az év korábbi szakaszában a Scuderia Ferrarinál már voltam, így legalább ezt a tapasztalatot felhasználhatom. A MoneyGram Haas F1 Team VF-24-es versenyautójával már négy F1-es szabadedzésen is részt vettem ebben a szezonban, így kétségtelenül ez is értékesnek bizonyul majd a bakui versenyhétvége teljes egészében. A csapat jelenleg jó formában van, és mindent megteszek majd azért, hogy a rendelkezésünkre álló idővel felkészüljek. A cél az, hogy egy stabil hétvégét teljesítsünk Azerbajdzsánban.”

Ayao Komatsu: „Izgatott vagyok, hogy Ollie fogja vezetni a VF-24-et Nico mellett Bakuban. Már a szabadedzéseken és a szezon utáni teszten is ígéretesnek tűnt, és nagyon jól teljesített, amikor a Scuderia Ferrari színeiben versenyzett Szaúd-Arábiában, és közben pontokat gyűjtött. Ez egy újabb kiváló lehetőség Ollie és a csapat számára is, hogy együtt dolgozzon, ezúttal egy teljes versenyhétvégén keresztül, és Nicónál jobb csapattársat nem is kívánhatna, aki referenciaként szolgálhatna neki” - tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: