DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 16. hétfő
F1

Alonso Newey-ról: Nem csak egy ember dolga

Jobb munkára ösztökélné az Aston Martint Fernando Alonso, aki szerint Adrian Newey esetleges érkezése sem jelentene számukra automatikus csodát.

Nem vár azonnal csodákat Adrian Newey esetleges érkezésétől Fernando Alonso az Aston Martinnál. A spanyol pilóta szerint egy ember nem fogja rögtön a megfelelő irányba terelni a csapatot akkor sem, ha a mérnökzseni megérkezik Silverstone-ba – ami a hírek szerint napokon belül hivatalossá is válhat.

„Nos, ez egyrészt szerintem még mindig csak pletyka, és szerintem nem csak egy ember dolga, hogy rendbe hozza a dolgokat, szóval inkább arról van szó, ami most van, és amit produkálunk. Meg kell értenünk, mi az, ami jó irányba megy, mi az, ami rossz irányba, és megpróbálni jobban felkészülni 2025-re” – mondta Alonso a Newey-felvetésre.

f1-alonso-astonmartin



A veterán pilóta azt is kiemelte, hogy nem jó irányba halad az autó fejlesztése, és ezen kell változtatniuk – még nem késő, de jobb munkát kell végezniük.

„Azt hiszem, még van időnk reagálni” – idézi a kétszeres világbajnok szavait a Racingnews365.com.

„A McLaren négy hónap alatt az utolsó helyről az elsőre, vagy az utolsóról a dobogóra javított 2023-ban. Szóval vannak egyértelmű példáink. Emellett a Mercedes is ugyanúgy kezdett idén, mint mi. Az első négy futamon egy szinten voltunk a Mercedesszel, és idén három futamot nyertek. Szóval nem vagyok a kifogások híve.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: