DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 16. hétfő
F1

Új technikai igazgatót nevezett ki a Ferrari

A Scuderia bejelentette, hogy a korábban leigazolt Loic Serra váltja az Astonhoz igazoló Enrico Cardile-t a karosszériáért felelős technikai igazgató posztján.

Ahogy azt Frederic Vasseur megígérte, a hazai Formula-1-es Olasz Nagydíj után a Ferrari bejelentést tett a technikai stáb új struktúrájáról. Az átalakításra azok után volt szükség, hogy a karosszériáért felelős technikai igazgató, Enrico Cardile az Aston Martinhoz igazolt.

f1-ferrari-monza



A Scuderia csütörtöki közleménye szerint a karosszériáért felelős technikai igazgató posztját a Mercedestől megszerzett Loic Serra veszi át. Azt már korábban bejelentették, hogy Serra október 1-jén csatlakozik az F1-es istállóhoz, és eleve a szóban forgó részleg vezetőjének szánták. Az 1972-es születésű szakember mostani pozíciójában közvetlenül a csapatfőnöknek, Vasseurnek fog jelenti.

Ő lesz felelős a következő részlegek munkájáért: a karosszériaprojektért felelős mérnöki munkálatokat, amelyet Fabio Montecchi irányít; a Marco Adurno által vezetett járműteljesímény-részlegért; a Diego Tondi irányítása alá tartozó aerodinamikai munkálatokért; a pályán dolgozó mérnökök munkájáért, amelynek első embere Matteo Togninalli; valamint a karosszériával kapcsolatos operatív feladatokat felügyelő részlegért, amelyet a sportigazgatói posztot is betöltő Diego Ioverno vezet.

A közlemény kitér arra is, hogy a motorokért felelős technikai igazgató továbbra is Enrico Gualtieri marad, aki szintén közvetlenül Vasseurnek jelent.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: