DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 6. vasárnap
F1

Kulcsember távozik a Ferraritól – az Astonhoz tart?

A Ferrari hivatalos közleményben erősítette meg a karosszériáért felelős részleg vezetője, Enrico Cardile távozását – az olasz szakember az Aston Martinhoz tarthat.

A Scuderia Ferrari hivatalos közleményben jelentette be, hogy távozik a csapattól Enrico Cardile, aki a karosszériáért felelős részleg technikai igazgatói posztját töltötte be az elmúlt években. Az 1975-ös születésű szakember 2002-ben diplomázott a pisai egyetemen, s ezt követően kezdett a Ferrarinak dolgozni.

cardile



A GT-részlegen töltött bő évtized után Cardile 2016-ban csatlakozott az F1-es csapathoz, ahol eleinte az aerorészleget vezette, majd más pozíciókat is kapott. A csapat közlése szerint a 49 esztendős szakember azonnal távozik, helyét átmenetileg Frederic Vasseur csapatfőnök veszi át a részleg vezetőjeként.

A hírek szerint Cardile lehet az Aston Martin következő nagy fogása, miután a múlt héten bejelentették Andy Cowell leigazolását a Mercedestől – és azt se felejtsük el, hogy újabban a zöldek tűnnek a befutónak az Adrian Newey szerződtetéséért zajló versenyfutásban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: