DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 18. szerda
F1

Horner: Max beleteszi az időt és a munkát

Christian Horner szerint Max Verstappen keményen dolgozik a mérnökökkel a problémák megoldásán, és Baku előtt szimulátorozni is fog.

Max Verstappen munkamorálját dicsérte az Olasz Nagydíj után Christian Horner. A Red Bull csapatfőnöke elismerően beszélt a világbajnok hozzáállásáról azt követően, hogy az eddigi mélypontjához érkezett az istálló teljesítménye Monzában, amikor csak a negyedik erőnek volt jó az RB20-as, és világossá vált, hogy nagyon mély, egyúttal nagyon súlyos problémákat kell megoldaniuk.

„Ami engem igazán lenyűgözött, az az, hogy Max mennyire elkötelezett. Nem pánikol, a mérnökökkel dolgozik, nagyon világosan elmagyarázza, hogy hol vannak a problémák, beleteszi az időt és az energiát” – mondta Horner, aki azt is kiemelte, hogy vasárnap már kora reggel dolgozott a holland.

SI202407280328_hires_jpeg_24bit_rgb_resize



„Múlt héten Zoom hívásokon vett részt, és a szimulátorban is dolgozni fog a következő futam előtt. Nagyon keményen dolgozik, szerintem megmutatta egy világbajnok érettségét azzal, ahogy együtt dolgozik a mérnöki csapattal” – tette hozzá a csapatfőnök.

„Senkinek nem tetszik a helyzet, amiben vagyunk, senki sem elégedett vele. Nagyon keményen kell dolgoznunk azért, hogy fordítsunk a dolgainkon, de a csapat ereje a mélységében és a tehetségében rejlik” – bizakodott Horner.

Verstappen a júniusi Spanyol Nagydíj óta nem tudott futamot nyerni, az előnye pedig csak azért nem fogyott el jelentősen eddig, mert Lando Norris és a McLaren rengeteget hibázott – a konstruktőri vb-cím viszont így is nagyon billeg, sőt jelen pillanatban annak ellenére is a wokingiaknak áll, hogy számszerűen még a Red Bull vezet.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: