DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 15. vasárnap
F1

„Ez nagyon furcsa…” – Wolff a Red Bullról

Toto Wolff szerint évek óta nem nézett ki olyan rosszul a Red Bull, mint Monzában. De önkritikusan fogalmazott a témával kapcsolatban.

Furcsának tartja a Red Bullnál az elmúlt időszakban jelentkező problémákat Toto Wolff, a Mercedes vezére, aki azt viszont hozzátette, hogy ő nem szólhat semmit, hiszen az ő csapata két évig tapogatózott a sötétben azzal kapcsolatban, hogy hogyan tudnák megoldani a maguk gondjait.

„Ez nagyon furcsa. Nyilván nincs belső rálátásom, de ez a mostani egyáltalán nem az a domináns Red Bull, ami az év elején volt. Szerintem Max egy ideig képes volt a víz felett tartani őket, de most úgy tűnik, hogy eltűnt a tempójuk. Viszont tényleg nem látok bele abba, hogy mi történik náluk, úgyhogy ezt csak az eredmények alapján mondom, és lehet, hogy csak átmeneti” – idézi Wolff szavait az Autosport.

f1-hungary-sunday-8



„Monza valószínűleg sok év óta az egyik legrosszabb futam volt, amit tőlük láttunk a tempóhiány tekintetében. De ki vagyok én, hogy ezt mondjam? Két évig semmi sem működött nálunk, és pár futammal ezelőtt a Ferrarinál is ez volt a helyzet. Szóval nem hiszem, hogy leírhatjuk őket, mert hatalmas csapat és biztos, hogy lesznek jobb futamaik, de az világos, hogy most a McLaren az esélyes a konstruktőri bajnokságban – két pilótával szerzik a pontokat, és azt hiszem, hogy a Red Bull nem erre számított az év elején” – magyarázta az osztrák.

Azt viszont hozzátette, hogy a sokszereplős csata jót tesz az F1-nek – az egyik hétvégén a Mercedes, a másikon a McLaren, a harmadikon a Ferrari a leggyorsabb, és ebbe a harcba próbál beleszólni a Red Bull.

„Ez nagyon jó az F1-nek! Nézzük meg a Ferrarit, nagyon rossz hétvégéik voltak, aztán Zandvoortban a futamon újraéledtek, most pedig egy okos taktikával nyertek Monzában. Ezek a váltakozások a top négy csapat között jót jelentenek a szurkolók és a sport számára, hiszen most hét-nyolc autó képes a dobogóért versenyezni.”

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: