DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 19. csütörtök
F1

Verstappen: Ha ez így marad, minden rossz lesz

Rossz versenye volt a Red Bullnak, hiányzott a tempó, hibás volt a stratégia és motorprobléma is hátráltatta őket – Verstappen úgy érzi, nagy baj lesz, ha nem tudnak változtatni.

A hatodik helyen zárta az Olasz Nagydíjat Max Verstappen, s még így is hálás lehet a jósorsának, hiszen Lando Norris a várakozásoktól elmaradva csak a harmadik pozícióban ért célba, miközben Verstappen egy helyet köszönhetett George Russell verseny eleji balszerencséjének.

verstapen-monza-2



A hollandnak felemás érzései voltak a leintést követően: „Úgy gondolom, hogy a pozíciót tekintve a legtöbbet hoztuk ki az autóból” – kezdte a háromszoros világbajnok. „A tempó nem volt elég erős, így a saját versenyünket kellett csinálnunk, és rosszul sikerült a bokszkiállásunk.”

„Szerintem nem sikerült a legjobb stratégiát megválasztanunk, néhány autó egy kiálláson volt, mi pedig kettőn, ami nem volt a legjobb. A verseny nagy részében nem tudtunk teljes motorteljesítményt használni egy probléma miatt, szóval ez sem segített” – mondta, majd így összegezte a versenyt:

verstappen-perez-monza

„Összességében ez egy rossz verseny volt. Teljes motorteljesítménnyel is rossz verseny lett volna, de talán versenyképesebbek lehettünk volna. A senki földjén voltunk” – kesergett a holland lesújtó konklúziója előtt: „Ha nem változtatunk semmit az autón, akkor mostantól a szezon végéig minden rossz lesz. Rengeteg munkánk van.”

Verstappen előnye még mindig 62 pont a bajnoki tabella élén, a McLaren viszont nyolc pontra közelítette meg a Red Bullt, sőt már a Ferrari is az egy futamon belül megszerezhető maximális pontmennyiségen belül, egészen pontosan 39 egységre van tőlük.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: