DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 19. csütörtök
F1

Russellt és a Mercedest is hátrányba hozta Antonelli autótörése

A brit pilótánál a kevés kör, a csapatnál a tartalék alkatrészek hiánya a gond az F1-es Olasz Nagydíjon – viszont Russell szerint rájöttek, mitől szenvedtek Zandvoortban.

George Russell a harmadik rajthelyre kvalifikálta magát szombaton a Formula-1-es Olasz Nagydíjon. Pedig nem volt sima hétvégéje, hiszen a pénteki első szabadedzésen Andrea Kimi Antonelli ült az autójába – amelyet az ifjú olasz, aki jövőre már a csapattársa lesz, összetört, emiatt pedig az FP2-n is időt veszített Russell.

„Nagyon hullámzó ez a hétvége. Természetesen sok időt kihagytam pénteken, ami igazán hátrányba hozott” – ismerte el a Mercedes versenyzője a Formula.hu jelenlétében. „Nagyon sokat kellett változtatnom a harmadik szabadedzés után az időmérőig, hiszen az volt az első igazi edzésem.”

f1-russell-mercedes-monza-day2-2



„A Q1 és a Q2 pedig nagyon-nagyon zavaros volt. Nem voltam magabiztos, nem éreztem jól magam az autóban. Aztán hirtelen megtaláltam a megfelelő pontot a Q3-ban. Mindkét körömben harmadik-negyedik voltam, és végül harmadik lettem. Úgyhogy elégedett vagyok az eredménnyel, és izgalmas látni, mennyire szoros a csata mindenkivel.”

Russell arra is rámutatott, hogy Antonelli autótörése más szempontból is hátrányba hozhatja az Ezüst Nyilakat:

„Nyilván elég sok alkatrészt elveszítettünk. Reméljük, Lewis és én nem okozunk több kárt, különben vissza kell térnünk néhány korábbi alkatrészhez, hacsak nem tudunk idő közben új darabokat készíteni. Nem a világ vége a helyzet, ha egyikünk sem okoz több kárt. Ahogy most állunk, nincs több tartalékunk az új alkatrészekből.”

 

Megfejtették a zandvoorti szenvedés okát

Russell harmadik rajthelye azok után jött, hogy egy hete a Holland Nagydíjon csak hetedik-nyolcadik helyen futottak be a Mercedesek. A csapat mérnökei sem tudták biztosra mondani, hogy az új padlólemezük bontott-e meg a W15-ös egyensúlyát és az vezetett-e a szenvedésükhöz, de Russell szerint mostanra megértették a problémákat:

f1-russell-mercedes-monza-day2-1

„Jó az érzet itt. Múlt héten szerintem rájöttünk, hol mentünk félre a beállításokkal. Ebben a sportban nagyon-nagyon gyorsan félre tud menni a dolog, ha nem találsz bele a megfelelő tartományba, és pontosan ez volt a helyzet velünk Zandvoortban” – magyarázta a brit. „Bármennyire is fájdalmas, fontos, hogy olykor legyenek rossz hétvégéid.”

„Persze nincsenek garanciák a versenyre” – tette hozzá Russell. „Zandvoortban sem voltunk millió mérföldekre az időmérőn, de biztos vagyok benne, hogy itt jobban benne leszünk a csatában, és próbáljuk majd tartani a lépést a mclarenes srácokkal.”

A pilóta elmondta: nem igazán tudja, mire számítson a futamon, hiszen alig tett meg néhány kört, így megpróbál az ösztöneire támaszkodni a verseny előrehaladtával, de határozottan úgy érzi, van potenciál az autójukban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: