DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 19. csütörtök
F1

„Monacót és Monzát szeretném minden évben megnyerni” – Leclerc

Stratégiájának és a tifosinak köszönhetően Leclerc ismét „Olaszország Királya” lett. A futam után a monacói csak a különleges érzésről tudott beszélni.

2019 után ismét nyert Monzában Charles Leclerc, aki egykiállásos taktikájával a rá folyamatosan közeledő Piastri-Norris kettőst tudta maga mögött tartani. A versenyt követő interjújában csak az érzéseiről tudott beszélni a monacói:

„Ez hihetetlen érzés. Azt gondoltam, hogy csak az első alkalommal fogom magam így érezni, másodjára pedig, ha sikerül, akkor nem lesz olyan különleges. De pontosan ugyanazt éreztem az utolsó körökben, mint 2019-ben” – kezdte Leclerc, utalva a korábbi győzelmére.

„A lelátókat néztem a pálya helyett, ami veszélyes, de hihetetlen volt. Monacót és Monzát szeretném minden évben megnyerni. Természetesen, annyi versenyt szeretnék nyerni, amennyit csak lehet, és a világbajnokságot, amint lesz rá lehetőségem, de ez a két verseny a legfontosabb egész évben, és sikerült őket idén megnyerni. Nagyon-nagyon különleges.”

 



A futamot követő értékeléseket Nico Rosberg, a Mercedes 2016-os világbajnoka vezényelte le. A német „Olaszország Királya” címmel illette Leclerc-t, illetve arról kérdezte, hogy érezte-e a tifosi támogatását. Erre a monacói olaszul köszöntötte a Ferrari szurkolóit, és elmondta, hogy nagyon különleges az az erő, amit tőlük kapott.

Ezt követően a futamgyőztes arról beszélt, hogy a szezon további versenyein jó lehet-e a Ferrari: „Nem tudom, mert a csomagunk jól működött egy ilyen pályán, mint Monza. Azt mondták nekem, hogy ilyen lesz a szezon hátralévő részében is, de nem hiszem. Szerintem továbbra is a McLaren a favorit, de az biztos, hogy léptünk egyet előre.”

„Baku egy jó pálya számomra, eléggé szeretem. A múltban versenyképes tudtam lenni, úgyhogy ki tudja. Lehet, hogy ismét el tudunk érni valami különlegeset” – zárta a monacói, aki megerősítette harmadik helyét a vb-tabellán Max Verstappen és Lando Norris mögött.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: