DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 19. csütörtök
F1

Viene Ferrari: Még gyatra Hamilton olasztudása

„Jövőre Lewis is megtapasztalja ezt” – beszélt arról Leclerc, milyen érzés ferrarisként versenyezni az F1-es Olasz Nagydíjon. Hamilton már idén pozitív fogadtatást vár.

A korábbi években Lewis Hamilton nem feltétlenül volt a rajongók kedvence Monzában, különösen, amikor a Ferrarival versenyző Sebastian Vettel elől orozta el a győzelmeket a domináns Ezüst Nyíllal: azóta viszont nagyot fordult a világ, február óta tudjuk, hogy a hétszeres világbajnok 2025-ben már a Scuderia versenyzője lesz. Az egész szezont végigkísérő Ferrari-kérdések még nagyobb hangsúlyt kaptak az Olasz Nagydíj médianapján – a hivatalos sajtótájékoztatóra ráadásul leendő csapattársával, Charles Leclerc-re együtt ültették be Hamiltont.

„Tanácsra nem hiszem, hogy Lewisnak szüksége lenne, de az egyértelmű, hogy nagyon-nagyon különleges Monzában és Olaszországban a Ferrarinak versenyezni” – válaszolta Leclerc arra irányuló kérdésre, készítse fel Hamiltont, milyen vörösben szerepelni a tifosi előtt. „Van benne valami ikonikus, és különleges érzés, mennyi támogatást kapunk.”



„Nyilván a világ többi pontján is megkapjuk, de ha Olaszországban vagyunk, akkor extrán különleges. Még a hotelbe is nehéz bejutni reggel és kijutni onnan este, mindenesetre speciális érzés, a rengeteg támogatás pedig maximálisan motivál minket. De ezt Lewis is megtapasztalja jövőre, közösen fogjuk megtapasztalni, és biztos vagyok benne, hogy különleges év lesz. Addig azonban ki kell hoznunk a maximumot, az autót pedig reményeink szerint magasabbra kell juttatnunk az eredménylistán” – mondta Leclerc a Formula.hu jelenlétében.

Nem halad jól Hamilton olasztanulása

A Leclerc mellé ültetett Hamilton is rákapcsolódott a témára: a dobogó alatt gyülekező rajongótömeg rá is hatással volt. Olasztudására azonban egyelőre nem büszke…

„Nem fogok hazudni, egyértelműen kicsit más most az érzés. Úgy értem, itt mindig különleges, időjárás tekintetében a legjobbkor érkezünk ide, ma is hihetetlen időnk van, aztán ott vannak a pályán történt óriási átalakítások. De ahogy Charles elmondta, a szenvedély mindig óriási Olaszországban, ami jelen van a kultúrában általánosságban, de különösen, ha versenyzésről van szó. Mindig izgalmas látni a rajongókat a hétvége folyamán. A szenvedély és az izgalom szintje nem sok helyen hasonlítható ehhez” – fogalmazott Hamilton.

„Hogy őszinte legyek, szuper izgatott vagyok. Évről évre azt látni a dobogóról, hogy egészen az első kanyarig gyülekezik a tifosi. Nem tudom, mire számítsak a világ többi részén, de nagyon várom, hogy ezzel a közösséggel kapcsolódhassak és útra kelhessük velük, miközben a csapat sikerén dolgozunk” – folytatta, majd bevallotta, az olasztanulással nem halad túl jól.

„Az olaszom egyértelműen nem valami jó. Talán azon a szinten van, mint gokartosként, amikor elég rossz volt… Páran megkértek, hogy Ferrari-sapkát írjak alá, de azt feleltem, nem, még túl hamar van ehhez. De azért aláírtam sapkákat. És igen, az év során figyelem a fejlődésüket, a történelmük pedig hihetetlen.”

Viene in Ferrari – Gyere a Ferrarihoz

„Nem tudom, az idei évben mire számítsak. De hogy őszinte legyek, az utóbbi pár évben elég meleg fogadtatásban volt részem. Egyszer harcoltunk igazán a Ferrari ellen, már nem emlékszem, melyik évben, de az emberek akkor is pozitívan fogadtak minket, negativitást sosem éreztem. Az elmúlt pár évben pedig gyakran hallottam, hogy ’viene Ferrari’. Hogy is mondjátok, hogy gyere a Ferrarihoz?”

Leclerc segítette ki, a helyes olasz kifejezés a „viene in Ferrari”. Hamilton így folytatta:

„Ezt sok alkalommal hallottam. És érdekes lesz az is, mi fogad idén. De Imolában például már meleg fogadtatást kaptam, volt ott egy csodás kép is rólam, rólad és Fredről, emlékszel rá?” – fordult újra leendő csapattársához. Leclerc is emlékezett a képre, amely szinte vallásos áhítattal ábrázolta a leendő csapattársakat.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: