DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 14. szombat
F1

„Jos jobban kedveli Totót, mint Christiant” – Marko a Verstappen-ügyről

Dr. Helmut Marko szerint minden toppilóta szerződéséből van kilépés, a Red Bullnak győztes autót kell tenni Max Verstappen alá.

A Holland Nagydíj egyik történetszála az volt, hogy Toto Wolff elárulta: a nyár folyamán találkoztak Max Verstappen menedzsmentjével, a pilóta viszont az ezt firtató kérdésre úgy reagált, hogy ő nem emlékszik erre az eseményre.

Az Inside Line podcast megkérdezte erről dr. Helmut Markót, a Red Bull tanácsadóját, aki tisztázta a helyzetet, ugyanakkor öntött némi olajat a tűzre:

„Nem lenne jó csapatfőnök, hanem próbálná megszerezni Maxot, szerintem minden csapat szeretné őt magánál tudni. A sztori másik fele az, hogy ők mindannyian Monte-Carlóban élnek, aki F1-es hétvégén kívül elég csendes hely, nincs sok kávézó” – mondta Marko.

„Szóval természetes, hogy összefutnak egymással, és nyilván Toto sztorit csinál ebből. Ugyanakkor Jos jobban kedveli Totót, mint Christiant” – tette hozzá az osztrák.

SI202405240700_hires_jpeg_24bit_rgb_resize_1



A Holland Nagydíj egyik utózöngéje volt, hogy Jos Verstappen kijelentette: Christian Horner felelőssége az, ami most a Red Bullnál történik, és hogy ha ilyen rossz marad az autó, akkor Max nem lesz elégedett a folytatásban – ezt fűszerezte meg a hétvégi Olasz Nagydíj előtt Marko.

Azt azonban hangsúlyozta, hogy Verstappen 2025-ben velük marad, és reméli, hogy ezek a pletykák most már elcsendesednek.

„Minden top F1-es pilóta szerződésében vannak kilépési záradékok, amelyek nagyrészt a teljesítménnyel kapcsolatosak. Jelenleg Max és a csapat is a bajnoki cím megnyerésére koncentrál, és előre kell néznünk 2026-ra, amikor új szabályok jönnek. Azt még senki sem tudja, hogy kinek lesz versenyképes a motorja, elég megnézni 2014-et, amikor a mi motorunk legalább ötven lóerővel volt lemaradva és meg is állt. De jelenleg minden tiszta, Max a Red Bull Racingnél fog vezetni jövőre, és olyan autót kell neki adnunk, amivel nyerhet, akkor elhallgatnak ezek a pletykák” – mondta.

Ebben viszont az is benne lehet, hogy ha nem tudnak győztes autót adni Verstappennek, akkor távozhat akár 2025 végén.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: