DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 16. hétfő
F1

„Sosem gondoltam volna, hogy ma dobogóra állhatok” – Leclerc

Gyenge hétvégeindítás, rossz kilátások – amilyen előnytelenül kezdődött a Ferrari Holland Nagydíja, olyan nagy öröm a monacói bronzérmes helyezése, amit ő maga is esélytelennek hitt.

A hatodik helyről vághatott neki a Holland Nagydíjnak Charles Leclerc, és az időmérőt követő nyilatkozata szerint ezt is gondolta a legmagasabb pozíciónak, amit megszerezhet a futamon – ám a monacói remek taktikával harmadikként ért célba. Miután lerajtolta Sergio Perezt, a maranellói alakulat a 25. körben cserélte le a közepeseket kemény keverékekre Leclerc autóján – ezzel Oscar Piastrit és George Russellt is megelőzték.

A leintést követően így értékelte a monacói a bronzérmes helyezését: „Nagyon-nagyon meglepett. Nem gyakran örülök egy harmadik helyezésnek, de a mai futamon bőven elégedettek lehetünk a munkánkkal.”



„Péntek óta szenvedtünk, azonban ma mégis sikerült tempót találnunk – a stratégiát is tökéletesen kiviteleztük, amivel az ellenfeleink felét megelőztük a kerékcserénél. Mögöttünk is sikerült tartani őket, így a mai nap rendkívül erős a csapatunk számára – örülök, hogy a szezon második felét ilyen formában indítottuk.”

Perez lerajtolása pedig Leclerc szerint kulcsfontosságú volt ahhoz, hogy előkelő pozícióban zárhassa a nagydíjat: „Tudtam, hogy a rajtnál lesz főként lehetőségem megelőzni – abban nem voltam biztos, hogy magam mögött is tudom tartani, de az első körben muszáj volt néhány pozíciót szereznünk. Ennek ellenére sem gondoltam volna, hogy ma a pódiumra állhatok a hétvégénk kezdetét figyelembe véve.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: