DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 16. hétfő
F1

Norris: Azt hittem, Max le fog hagyni, de gyorsabbak voltunk

Bár gyengébben rugaszkodott el, mégis domináns fölénnyel szerezte meg második győzelmét Norris: a brit erősebb Red Bullra számított, a végeredmény bizakodásra ad okot.

Huszonkét másodperces előnnyel nyerte Lando Norris a második helyen beérő Max Verstappen előtt a Holland Nagydíjat. A brit a rajtnál elvesztette a vezető pozíciót, és a hazai versenyét ünneplő Verstappen állt az élre – bár 17 körön keresztül elöl tudott maradni a háromszoros világbajnok, Norris a 18. fordulóban visszavette a vezetést, és rendkívül erős tempót mutatva megszerezte második győzelmét. A pódium legalsó fokát Charles Leclerc szerezte meg.

A leintést követően így nyilatkozott a McLaren britje: „Elképesztően érzem magam! Nem volt tökéletes a futamom, ismét az első kör miatt… Azonban utána minden gyönyörűen összejött: a tempó nagyon erős volt, hihetetlennek érződött az autó. Magabiztos voltam, bátran mehettem előre, így meg is tudtam előzni Max-et, ami a fő feladatom volt. Ezt követően tiszta futamom volt, bár kemény is – minden pillanatát élveztem.”



A narancssárgába öltözött közönségről viccelődve véleményezett: „Elképesztő, mennyi szurkolónk van itt! Viccet félretéve, van holland szurkolótáborunk nekünk is, akiknek hatalmas köszönettel tartozom. Biztosan most sokan nem elégedettek itt az eredménnyel, de remélem, élvezték a futamot – az én szurkolóimnak pedig külön örülök.”

Arra a kérdésre, hogy Verstappen visszaelőzését követően biztos volt-e abban, hogy megnyerheti a nagydíjat, így felelt: „Igen, bár már az 5-6-7. fordulóban éreztem, hogy van esélyem. Arra számítottam, hogy Max gyorsabb lesz, és nagyobb lesz a távolság közöttünk, de nem így történt. Úgy tűnt, hogy fokozatosan lassul, az én tempóm pedig egyre erősödött – ez nyilván jó érzés volt az autóban, pláne az előzésnél. Ezután a tiszta levegőn pedig el tudtam húzni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: