DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 16. hétfő
F1

Verstappen elégedett a második rajthellyel

Nem volt meg a kellő tempójuk, így aztán Verstappen annak is örül, hogy sikerült a második rajthelyet megszerezni hazai F1-es futama időmérőjén.

Max Verstappen a második rajthelyet szerezte meg a Holland Nagydíjon, azaz először fordult elő vele, hogy nem ő zárt az élen egy időmérő edzést hazai versenyén. A háromszoros világbajnok ennek ellenére nem elégedetlen, hiszen úgy érzi, nem volt meg a szükséges tempójuk, de így is oda tudott érni az első sorba.

verstappen-zandvoort-5



„Az egész kvalifikáción hiányzott egy kis tempó” – mondta Verstappen az időmérő utáni interjúkat készítő Jolyon Palmernek. „Megpróbáltam a legjobbat kihozni magamból, és így is örülök, hogy az első sorba kerültem” – nyilatkozott realistán a holland, majd kitért a mostoha időjárási körülményekre:

„Trükkös volt a pálya a szél miatt. A széllökések azt okoztál, hogy minden egyes kör egy kicsit más érzés volt, így nem igazán lehetett mihez viszonyítani. Elégedett vagyok második hellyel, a tegnapi nap után ez egy jó eredmény.”

verstappen-zandvoort-6

És hogy megnyerheti ismét, sorozatban negyedszer a Holland Nagydíjat…? „Meg fogjuk próbálni, de amikor több mint három tizeddel lemaradsz a kvalifikáción, azt hiszem, realistának kell lenned. Egyszerűen csak megpróbálok egy jó versenyt futni” – zárta szavait az előző három zandvoorti futam győztese.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: