DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 16. hétfő
F1

Piastri nem zárja ki a győzelmet Zandvoortban

Bízik a McLaren jó versenytempójában az ausztrál F1-es pilóta, aki szerint egyszerűen elrontotta az időmérős köre második felét, ezért lett harmadik.

Sokáig a pole-pozícióra is esélyesnek tűnt, de végül az első sorról is lemaradt Oscar Piastri az F1-es Holland Nagydíj időmérőjén. A McLaren ausztrálja nem tudta jól összerakni az utolsó, legfontosabb körét, fél másodperccel kikapott csapattársától, Lando Norristól, és végül harmadikként zárt, miután Max Verstappen is befért elé.

Érthető módon nem volt túl elégedett a végeredménnyel:

GP2414_122749_67A5185_resize



„Nem végeztem elég jó munkát, szerintem a kör első fele jól sikerült, a második viszont nem úgy, ahogy kellett volna, szóval…” – értékelt az autóból kiszállva.

„Az autó gyors egész hétvégén, nyilván kicsit csalódott vagyok amiatt, hogy nem vagyok valamivel előrébb, de jó versenyautónk van, amivel remélhetőleg értékes pontokat tudunk majd szerezni holnap. A hosszabb etapon jónak tűnt a tempónk a szabadedzésen, szóval remélem, hogy jó napunk lesz, kell egy jó rajt, és talán sikerült előrébb jutni” – mondta Piastri, akit arról is megkérdeztek, hogy a futamgyőzelmet elérhetőnek tartja-e:

„Nyilván nincs kizárva a győzelem, a tempónk jó, és az utóbbi pár hétvégén elég gyorsak tudtunk lenni” – tette hozzá az ausztrál.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: