DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 16. hétfő
F1

Miért ilyen gyors a Holland Nagydíjon a McLaren?

Andrea Stella szerint jók a fejlesztések, de a pálya is fekszik az autónak, bár vasárnap azért nem számít könnyű futamra.

Úgy tért vissza a nyári szünetről a McLaren, ahogy azt kell: Lando Norris domináns pole-pozíciót szerzett a zandvoorti időmérőn, Oscar Piastri harmadik lett, az autó pedig minden kanyarban, egy körön és a hosszabb etapon is gyorsnak tűnik. 

Andrea Stella csapatfőnök is elégedetten értékelte a történteket:

„Nem csak a pole-pozícióról van szó, hanem arról is, hogy milyen köröket sikerült összerakni az időmérő során. Fontos eredmény ez, mert most térünk vissza a nyári szünetről, mindenki számára fárasztó volt az első 14 versenyhétvége a szezon első felében, szóval nagyszerű volt látni, hogy Lando ilyen teljesítményt rakott le az asztalra, azt is, hogy Oscar sincs messze, nagyon jó helyről, a második sorból rajtolhat” – mondta Andrea Stella.

GVv9Ix3WkAEIHWV



A McLaren fejlesztésekkel érkezett meg Zandvoortba, és sokak szerint ezek jelentettek egy újabb lépést a csapat számára, ezeknek köszönhető ez az eredmény – de Stella azért kicsit árnyalta a képet.

„Nos, ha megnézzük a különbséget például Verstappenhez képest, akkor az nem az a szám, amit a fejlesztésektől várnánk, de ugyanakkor szerintem nagyon passzolnak az itteni vonalvezetéshez. Láthattuk korábban Barcelonában vagy Magyarországon is, hogy amikor ezek a hosszú, közepes tempójú kanyarok szerepelnek egy pályán, akkor az autónk nagyon jól teljesít. Szóval szerintem ezt az eredményt egy csipet sóval kell kezelnünk, és tudjuk, hogy a pályának is köszönhető, nemcsak a fejlesztéseknek, amelyekkel nagyon keményen dolgozott az egész csapat” – magyarázta.

„Realisták vagyunk, tudjuk, hogy más pályák nem lesznek ilyen könnyűek, legalábbis az időmérőn, és az is egyértelmű, hogy itt sem lesz könnyű dolgunk holnap, a futamon, de a győzelem lehetséges, azt célozzuk meg” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: