DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 12. csütörtök
F1

Ezért lépteti elő Doohant az Alpine

Keményen dolgozik, elkötelezett, kiváló a nyers tempója: így összegezte a fiatal ausztrál erényeit Oliver Oakes csapatfőnök. A leendő újonc izgatottan várja a debütálást.

Pénteken hivatalossá vált, hogy Jack Doohan lesz 2025-ben Pierre Gasly az Alpine Formula-1-es alakulatánál. Ezzel a fiatal ausztrál lett az első, aki az Alpine Akadémia neveltjeként jutott versenyzői üléshez az enstone-i istállónál – miután két éve Oscar Piastri emlékezetes körülmények között a McLarennél kötött ki a franciák helyett.

Az alig néhány hete kinevezett új F1-es csapatfőnök, Oliver Oakes méltatta Doohant, akit korábbról személyesen is ismert:

f1-doohan-alpine-1_1



„Nagyon izgatottak vagyunk, hogy a következő szezontól versenyzői ülést adunk Jacknek, és ezzel megadjuk neki a lehetőséget, hogy megmutassa a képességeit és a tehetségét a Formula-1-ben” – nyilatkozta Oakes a bejelentésről szóló közleményben.

„Jack lesz az első pilóta, aki az Alpine Akadémiáról lép elő versenyzővé a csapatnál, úgyhogy ez különös elégedettséget jelent az alakulatnak és a fiatal pilóták számára kialakított ösvény számára.”

„Személy szerint én már dolgoztam együtt Jackkel még 2019-ben, és teljes mértékben tisztában vagyok a nyers tehetségével és a benne rejlő potenciállal. Rendkívül keményen dolgozik a színfalak mögött, és az egész csapat nagyra értékeli az elköteleződését.”

„Pierre-rel így egy kiegyensúlyozott párost fognak alkotni, jó kombinációját alkotva a fiatalos energiának, a tapasztalatnak és a nyers sebességnek. Várjuk, hogy együtt dolgozhassunk Jackkel és Pierre-rel, hogy fejlesszünk az autón és ezáltal előrébb léphessen a csapat a mezőnyben.”

f1-doohan-alpine-2

Maga Doohan is érthető módon elégedetten nyilatkozott: „Rendkívül boldog vagyok, hogy 2025-ben teljes állású versenyzővé léphetek elő a BWT Alpine F1 Teamnél. Nagyon hálás vagyok a csapat felsővezetése által mutatott bizalomért.”

„Roppant sok munka áll előttünk, hogy készen álljunk, és mindent bele fogok addig is adni, hogy a lehető legtöbb információt és tudást szívjam fel a feljebb lépéshez. Különösen elégedettséggel tölt el, hogy én lehetek az első Alpine-akadémista, aki versenyzői ülést kap az alakulatnál, és rendkívül hálás vagyok azoknak, akik támogattak az úton, hogy ez valósággá válhasson.”

„Izgalmas pillanat ez, büszke nap a családom számára, és alig várom, hogy a színfalak mögött mindent beleadjak és keményen hajtsak.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: