DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 12. csütörtök
F1

„Szerettem volna Bonóval folytatni, de a legjobb döntést hozta” – Hamilton

A Mercedesnél töltött éveit végigkísérő versenymérnökétől búcsúzik a hétszeres világbajnok a szezon végén – a brit szerint a lehető legoptimálisabb döntés született.

Peter Bonnington 2013 óta tölti be Lewis Hamilton versenymérnökének szerepkörét – így a brit hét világbajnoki címéből hatot „Bono” mellett szerzett. A Ferrari-igazolással azonban a páros közös munkája véget ér, hiszen Bonnington nem követi Maranellóba Hamiltont: helyette a Mercedes vezető versenymérnökévé léptetik elő.

A Holland Nagydíj csütörtöki sajtónapján a hétszeres világbajnok így nyilatkozott a Racingnews365.com és a Crash.net oldalának az átszerződéséről: „Öt-hét évvel ezelőtt viccelődtünk azon, hogy milyen elképesztő lenne egy nap a Ferrarihoz igazolni, de komoly beszélgetések nem voltak erről.”



Arról, hogy mekkora kihívás lesz megtalálni a közös hangot jövendőbeli versenymérnökével, így fogalmazott a brit: „Két olyan ember volt a részese a karrieremnek, akik a legfontosabbak közé tartoznak… Sőt, három: Philip Prew, Andy Lacombe és még egy személy. Amikor a Mercedeshez érkeztem, Bono a főmérnöki pozíciót töltötte be.”

„Valakivel el kellett kezdenem a kapcsolatépítést, akivel jóban lehetek, és megbízunk egymásban. Így a következő év felfedezés lesz – hamar rá fogok jönni, hogy működőképes-e a közös munka. A legfontosabb az, hogy a kommunikáció gördülékenyen történjen.”

Arra a kérdésre, miszerint szóba kerül-e átigazolása a szezon közben jelenlegi alakulatánál, Hamilton nemleges választ adott: „Ez egy kemény téma. Szerintem mindenki ezt érzi, amikor munkahelyet vált – amíg nem jön el a vége, nem beszéltek róla. Épp elég mozgalmas lesz a jövő év kezdete.”

Bonnington előléptetése

Hamilton szerint mérnöke a lehető legjobb döntést hozta azzal, hogy a Mercedes kötelékében marad – a csapatnak pedig hálás, amiért kinevezik Bonningtont: „Szerettem volna Bonóval folytatni, hiszen remek kapcsolatot ápolunk. Azonban elképesztően örülök a kinevezésének, hiszen így azt tudja folytatni, ami neki a legjobb. Tudom, a családjának nem lenne a legelőnyösebb, ha össze kellene pakolni és elköltözni – így jól döntött.”

„Gondoltam, hogy nagyon kevés arra az esély, hogy velem tartson, hiszen drasztikus változás lenne az életében. Kifejezetten örülök, hogy a csapat ezután még több teret hagy neki a kibontakozásra és a fejlődésre – képes lesz még több remek dolgot megmutatni a tudásából.”

„Bármi is történik, mindig családtagként fogok rá tekinteni, ezt meg is beszéltük. Közös célunk minél erősebben befejezni a szezont.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: