DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 12. csütörtök
F1

Russell: Antonelli F1-es pilótának született

Andrea Kimi Antonelli arra hivatott, hogy F1-es pilóta legyen, és szerződtetése a Mercedes juniorprogram erejét is mutatja, ha bekövetkezik – mondta a tréfás kedvű George Russell.

Miután a Mercedes F1-es csapata megerősítette, hogy lemondtak arról, hogy megszerezzék Max Verstappent 2025-re, gyakorlatilag eldőlt, hogy Andrea Kimi Antonelli lesz George Russell csapattársa a következő szezonban, s ezt a hírek szerint rövidesen be is jelenthetik. Ennek kapcsán a Holland Nagydíj sajtótájékoztatóján, ahol utazó tudósítónk is részt vett, megkérdezték Russellt, mit gondol az ifjú olasz érkezéséről. A kérdést feltevő újságíró tréfás kedvében találta a britet:

russell-smile-2



Újságíró: George, készen állsz arra, hogy Kimi legyen a csapattársad 2025-ben? Nagy változás lesz ez számodra?
Russell: Bocsánat, Kimi Raikkönen?
Újságíró: Kimi Antonelli…
Russell: Áh… Ő az az F2-es pilóta, ugye?

Aztán persze Russell komolyra fordította a szót: „Bárki is lesz a csapattársam jövőre, természetesen örömmel fogadom, és izgatottan várom ezt a közös kihívást. Ő egy kivételes versenyző, elképesztő pályafutása volt a juniorszériákban. Mindig is arra volt hivatott, hogy F1-es pilóta legyen” – mondta Russell, aki természetesen vigyázott, nehogy idő előtt kimondja, hogy Antonelli lesz a csapattársa:

antonelli-prema-4

„És ha ő lesz az, akkor azt hiszem, az megmutatja a Mercedes juniorprogramjának erejét is, és egy kicsit emlékeztet az én utamra, ahogy fiatal srácként elkezdtem az F3-ban, és felkapaszkodtam a ranglétrán. És ez egy nagyszerű történet lenne a csapat számára. De ki tudja..?” – mondta sejtelmesen Russell, aki persze maga is szemmel tartja Antonellit:

„Minden alkalommal látom őt, amikor az F2-ben versenyez. Közelről figyeljük a haladását, minden futamot megnézünk. Pár hónapja együtt teszteltünk Silverstone-ban, ami egy remek lehetőség volt számára, hogy egy F1-es autó volánja mögé üljön” – mondta, majd hozzátette: „Kivételesen gyors volt, szóval biztos vagyok benne, hogy ha az F1-ben vezethetne majd, akkor nagyszerű munkát végezne.”

antonelli-hungary-win

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: