DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 12. csütörtök
F1

Perez tagadja a hírt a sorsdöntő találkozóról

Sergio Perez állítja, hogy nem az ő F1-es jövőjéről szólt Christian Horner és Helmut Marko találkozója – Verstappen örül a mexikói maradásának, Tsunoda mindent meg akar tenni, hogy bizonyítson.

A nyári szünet előtti időszak egyes pontjain komoly esély látszott arra, hogy a Holland Nagydíjon már ne Sergio Perez, hanem Liam Lawson, vagy esetleg Yuki Tsunoda legyen Max Verstappen csapattársa, de végül a Red Bull megerősítette a mexikóit a pozíciójában. Bár a hírek arról szólnak, hogy Christian Horner és Helmut Marko egy találkozón hozták meg ezt a döntést, Perez a Holland Nagydíj sajtónapján határozottan tagadta ezt:

„Ez puszta találgatás. Annak a találkozónak semmi köze nem volt a pilótakérdéshez, valójában a teljesítményről szólt. Szerződésem van a következő két szezonra, és teljes mértékben elkötelezett vagyok a Red Bull irányába” – mondta a mexikói.

perez-2024-2



Perez maradását csapattársa, Verstappen üdvözölte, igaz azt is leszögezte, hogy elsősorban nem ezzel foglalkozott az elmúlt időszakban: „Nagyon jól kijövünk egymással, szóval természetesen örülök neki, hogy Checo marad, ahogy annak is, hogy a vele kapcsolatos kétségek elmúltak.”

„De én elsősorban arra koncentrálok, hogyan tudom fejleszteni az autó teljesítményét, ez jár a fejemben, erről egyeztetek a csapattal. Szóval én ezzel foglalkoztam, miközben mások más dolgokról beszéltek, én mindenesetre örülök, hogy újra a vezetésre fókuszálhatok.”

verstappen-perez-spa

Az FIA által a csütörtöki sajtótájékoztatón való részvételre kiválasztott hat versenyző között Yuki Tsunoda is ott volt, így adta magát a kérdés, hogy a japán arra számít-e, hogy a szezon utolsó szakaszában dől majd el, hogy megkapja-e Perez ülését? Meg is kérdezték, ő pedig válaszolt: „Ugyanaz a helyzet, mint az elmúlt három évben bármikor.

„Bizonyítani akarsz, méghozzá nemcsak a Red Bullnak, hanem másoknak is. Ahogy mindig, most is rengeteg a találgatás, én viszont mindent ugyanúgy csinálok, de ez nem rajtam múlik. Próbálok mindent megtenni, és csak arra koncentrálni, ami rám tartozik.”

zandvoort-pressconf-2

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: