DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 16. hétfő
F1

Emlékezetes F1-es szezont vár 2025-től a McLaren

Zak Brown szerint akár több csapat is csatlakozhat a világbajnoki harcba, 2026 pedig ugyan egyelőre ismeretlen, de a Mercedes-motor miatt magabiztos.

Más F1-es csapat is képes arra a fejlődésre, mint amit a McLaren bemutatott – hívta fel a figyelmet Zak Brown. A wokingiak vezérigazgatója arról beszélt, hogy már ez a szezon is elképesztően szorossá vált a nyár folyamán, hiszen négy csapat is nyert futamot, összesen hét pilóta emelhetett már magasba idén győzelmi trófeát, és hosszú évek óta nem volt ennyire kiegyenlített a mezőny.

De még többet vár 2025-től, hiszen a szabályrendszer marad, és mindenki előtt adott a lehetőség a fejlődésre – így pedig még izgalmasabb és szorosabb lehet majd a csata.

„A következő évben emlékezetes szezonunk lehet. Négy csapat harcol a bajnokságért, ennek lehet a folytatása 2025, de szerintem naivak lennénk, ha kizárnánk bárki mást, aki most nincs ott a top négyben” – idézi Brown szavait a Racingnews365.com.

sokat vár a 2025-ös f1-es szezontól a mclaren



„Láthatjuk, hogy milyen gyorsan változnak a dolgok, az Aston Martin visszasüllyedt, de ugyanígy előre is léphet, az RB nagyon gyors volt az év elején, szóval semmi ok nincs arra, hogy más csapatok miért ne csinálnák meg azt, amit mi. Mi kemény munkával és nagyszerű emberekkel értük el, de mindenkinek ugyanakkora a költségvetése, hasonló a technológiája, úgyhogy nincs ok arra, hogy mások miért ne tennék meg azt, amit az elmúlt egy évben mi” – magyarázta.

2026 pedig már egy következő lépés lesz a teljesen új szabályrendszerrel, de a sok ismeretlen ellenére Brown magabiztos.

„Izgatott és ideges vagyok egyszerre, mert egyszerűen nem tudjuk, hogy mi lesz. Nagyon magabiztos vagyok a Mercedes motorja miatt, szóval igazából ha arra gondolok, hogy mi tart ébren éjjelente 2026 kapcsán, akkor az csak az ismeretlen. A motor miatt aggódunk legkevésbé, magabiztos vagyok azt illetően, hogy hol tartanak, bár persze azt nem tudhatjuk, hogy mások hol járnak. De ők jónak érzik a helyzetet, szóval mi is.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: