DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 16. hétfő
F1

„Készen állok a Red Bullra és Maxra” – Tsunoda

Szerinte most már teljes értékű versenyző, mindene adott ahhoz, hogy topcsapatba igazoljon, és várja a Red Bull döntését.

Késznek érzi magát a Red Bull F1-es ülésére, és akár a Max Verstappen elleni csatára Yuki Tsunoda: a japán pilóta úgy érzi, hogy most már teljes, komplett versenyzővé vált, az energiaitalosoknál pedig pontosan tisztában vannak azzal, hogy mire képes.

Tsunoda 2021-ben debütált az F1-ben, így már a negyedik szezonját tapossa, régen nem tekinthető juniornak, és az vitán felüli, hogy eddig idén szerepel a legjobban, legstabilabban – állítólag több istálló érdeklődött is iránta, de a Red Bull magához kötötte 2025-re is.

A japán viszont többször is hangoztatta az elmúlt időszakban, hogy Sergio Perez ülésére fáj a foga, és szerinte megérdemli az esélyt, mert eleget tett érte – most pedig az Autosportnak adott interjújában azt is kijelentette, hogy készen áll a feladatra.

SI202407270274_hires_jpeg_24bit_rgb_resize



„Úgy érzem, hogy teljesebb pilóta vagyok. Ha kívülről nézem magam, korábban is úgy gondoltam, hogy a teljesítményem, a vezetési tudásom rendben van, de a rádiós kommunikációm, az érzelmeim kontrollálása nem volt meg, Danielhez képest például nagyon nem” – mondta a japán.

„Ha topcsapathoz akarsz igazolni, akkor ezek a dolgok fontossá válnak, mert a topcsapatok komplettebb versenyzőt akarnak. Szóval fejleszteni akartam ezeken, hogy senki ne panaszkodhasson bizonyos dolgokra. Most úgy érzem, hogy készen állok, az utóbbi futamokon képes voltam elérni ezeket a dolgokat” – utalt arra, hogy most már stabilabb, kiegyensúlyozottabb a teljesítménye, és a viselkedése is.

„Hiszek magamban, és kiegyensúlyozottabb, kontrolláltabb vagyok, nagyon örülök annak, hogy mindig elérem a kitűzött célokat. Nekem erre kell koncentrálnom, nem a pletykákra. A Red Bull tisztában van és elégedett a teljesítményemmel” – tette hozzá.

„Emiatt hosszabbították meg a szerződésemet a jövő évre, ez teljesen világos. Nekem csak teljesítenem kell, folyamatosan elégedetté tenni őket, és remélhetőleg akkor a dolgok jönnek maguktól. Késznek érzem magam arra, hogy nagyobb csapatokkal, magasabb helyezésekért küzdjek, és hogy Max ellen csatázzak. De dönteniük kell” – fogalmazott világosan.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: