DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 16. hétfő
F1

„Élvezni kell a nagy csapattá válást” – Alonso

Nem boldog, de nem is frusztrált: így értékelte az Aston Martin jelenlegi helyzetét Fernando Alonso, aki szerint a világbajnoki cím a cél Silverstone-ban.

A tavalyi év elején minden várakozást felülmúló Aston Martin azóta is csak hátrafelé lépked az F1-es erősorrendben – mára már nem hogy nem élcsapat, de sokszor inkább a mezőny második feléhez tartozik, és adott hétvégén az Alpine, a VCARB, vagy a Haas is be tud elé férni. 

Fernando Alonsón a paddockban többször látni, hogy nem túl boldog a helyzet miatt, újságírói kérdésre azonban azt mondta, hogy nem frusztrált, sokkal inkább izgatott a jövő miatt.

„Nem hívnám ezt frusztrációnak, ez egyszerűen a sport természete. Nyilván nem vagyunk elégedettek a helyzetünkkel, ez világos, de decemberben csak egy valaki lesz boldog. A második helyezett valószínűleg frusztráltabb lesz majd nálam decemberben, aztán a harmadik és negyedik helyezett, majd így tovább. Ez természetes” – idézi a spanyol szavait a Racingnews365.com.

GP2414_132523_I6A5886_resize



„De élvezem az utat, hiszen bajnokok akarunk lenni. Jövőre is versenyképesek akarunk lenni, majd megragadni a nagy lehetőséget 2026-ban. Most nincs itt az ideje a frusztrációnak, ezen a ponton élvezni kell a nagy csapattá válás folyamatát” – fogalmazott a kétszeres világbajnok.

Az Aston valóban próbál nagy csapattá válni, több neves szakembert is megszereztek az utóbbi időszakban, a Ferraritól és a Mercedestől is hoztak el kiemelt pozícióban dolgozó gurut, és a hírek szerint Adrian Newey megszerzésére is nekik van a legnagyobb esélyük – ráadásul 2026-tól gyári alakulattá válnak, amikor a Honda beszáll a projektjükbe.

Mike Krack csapatfőnök nemrég a Formula.hu kérdésére azt mondta, hogy a 2023-as kiugró félszezonjuk inkább a riválisok gondjainak volt köszönhető, de ők szervezetileg még nem tartottak ott, hogy az legyen a realitás.

A Krackkel készített exkluzív interjúnk itt olvasható!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: