DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 16. hétfő
F1

Ricciardo kényelmetlenül érezné magát, ha a fiatalok elől foglalná a helyet

Ha már úgy érzi, nem képes teljesíteni, átadja az ülését az F1-be vágyó tehetségnek – de a Visa RB ausztrálja szerint még nem jött el ez az idő.

Daniel Ricciardo – aki tavaly év közben került vissza a Formula-1-es mezőnybe az akkor még AlphaTauri névre hallgató alakulattal – nem kezdte túl erősen a 2024-es idényt, néhány villanást leszámítva rendre alulteljesített Yuki Tsunodával szemben.

f1-ricciardo-visarb-2



Olyannyira csalódáskeltő volt a produkciója, hogy arról is pletykáltak néhány hónapja, hogy akár menet közben elküldhetik és a tavaly őt már a sérülése idején helyettesítő Liam Lawsont ültethetik a Visa Cash App RB autójába.

Azóta Ricciardo teljesítménye azért feljavult (sőt, az is felmerült, hogy akár Sergio Perez helyét is átveheti a Red Bullnál), így Helmut Markóék úgy határoztak a múlt héten, hogy a nyári szünet után is maradhat a helyén – igaz, ez 2025-re még nem jelent semmi garanciát.

Mindenesetre maga Ricciardo arról beszélt, hogy nem fogja a fiatalok elől foglalni a helyet, ha már úgy érzi ő maga is, hogy nincs helye az F1-ben: „Nézzétek, tudom, milyen érzés juniornak lenni, egy fiatal srácnak, aki éhes és esélyt akar kapni a sportban. Én is voltam ott, és nem érződik úgy, hogy túl régen lett volna már. És ezt tiszteletben is tartom” – idézi az ausztrált a RacingNews365.com portál.

f1-ricciardo-visarb-1

„Úgyhogy azon a napon, amikor úgy érzem, olyan ülést foglalok el, amelynek már nem tudok megfelelni, akkor nem fogom komfortosan érezni magam. Nem akarok oda jutni. Nem akarok valakit megakadályozni abban, hogy megkapja az esélyét. Túlságosan is tisztelem ezt az utat.”

„Ugyanakkor nem érzem úgy, hogy már itt tartanék. De amint így lesz, valószínűleg nyíltan fogok róla beszélni. Most jelenleg… Azt hiszem, egy éve arról beszéltem, hogy ez az utolsó esélyem, szóval én így tekintek erre. Minden tőlem telhetőt bele fogok adni, a junioroknak pedig meglesz a maguk lehetősége és ideje, de nem érzem késznek magam arra, hogy átadjam.”

„És ha az eredményeim borzalmasak lesznek vagy valami, akkor meg fog történni, de személy szerint nem érzem úgy, hogy már itt lennék. Szerintem túl őszinte is vagyok magammal, és kényelmetlenül érezném magam, ha úgy foglalnék el egy ülést, hogy úgy érzem, már nincs benne a teljes szívem. Igen, nem érezném jól magam. Úgyhogy meg fogják kapni a lehetőséget – csak még nem most.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: