DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
F1

„A Red Bullhoz kellett volna mennie” – Norris Sainzról

James Vowles abszolút toppilótának tartja Carlos Sainzot, és Lando Norris is a legjobbak közé sorolja korábbi csapattársát, aki szerinte nagyon sokat érdemel az F1-ben.

Carlos Sainz Williamshez szerződése után a Sky Sports kérdezte meg erről Lando Norrist, aki korábban Sainz csapattársa volt a McLarennél, és azóta is jó viszonyt ápol a spanyollal.

Norris nagyjából azt mondta ki, amit a legtöbb F1-es szurkoló feszegetett a témában: Sainz jobb autót érdemelne.

„Nem tudom, hogy mik a Williams tervei, de őszintén szólva, a legkönnyebb azt mondani, hogy a Red Bull lett volna a jó választás, az én szememben oda kellett volna mennie” – mondta Norris.

„Nyilvánvalóan elfogult vagyok, mert Carlost jobban ismerem, mint Checót, de Carlos sokat érdemel. Ő az egyik legjobb pilóta az F1-ben, amit már számtalanszor bizonyított. Jó barátok vagyunk, örülök, hogy még mindig itt van, hogy kapott egy ülést, és hogy megpróbálja felhozni a Williamst” – tette hozzá a brit.

Sainz-Norris_twitter_1



„Alexszel együtt szerintem jó párost alkotnak majd, az F1 számára ez egy jó dolog ez. De biztos vagyok benne, hogy sok ember szereti azt mondani, hogy potenciálisan a Red Bullhoz kellett volna mennie. Ez viszont nem az én döntésem.”

James Vowles, a Williams csapatfőnöke is arról beszélt a bejelentés után, hogy nem érti, a Red Bull és a Mercedes miért nem számolt Sainzcal, de természetesen örül, hogy így neki nyílt lehetősége leigazolni a többszörös futamgyőztest.

„A rövid válaszom: igen” – mondta el egy sajtótájékoztató keretében Vowles, akit a MotorsportWeek.com portál idéz. „Mivel én a mezőny négy legjobbja, ha olykor nem a két legjobbja közé sorolom őt. Miért ne akarnád őt a csapatodba?”

„Ha a Red Bull helyzetében vagy, amikor veszélyben van a konstruktőri világbajnoki cím, ez mindig nehéz döntés. De igen, Carlost vinném Max mellé” – jegyezte meg Vowles, majd így folytatta:

„Ha a Red Bull így döntött, ott is állnak olyan indokok a háttérben, amikről nem tudok, hiszen mégiscsak többszörös világbajnokok. Szóval nem hoznak könnyedén döntéseket. De igen, meglepődtem, hogy a kérdésre válaszoljak.”

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: