DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 9. hétfő
F1

„A csapat mindig Checo mögött áll” – Horner

Nagyszerű csapatjátékos, Verstappennel a legsikeresebb párosukat alkotják az F1-ben: a Red Bull vezetője elmondta, miért fáj nekik látni a mexikói szenvedését.

Hiába kezdte viszonylag jól, dobogós helyezésekkel a 2024-es Formula-1-es szezont Sergio Perez, az utóbbi két-három hónapban rettenetesen beesett a teljesítménye: az európai évad kezdete óta nem végzett előrébb a hetedik helynél – és a vb-pontversenyben is visszacsúszott ebbe a pozícióba.

Ráadásul a mexikói szerény ponttermése a Red Bull konstruktőri eredményeiben is meglátszik, ugyanis a McLaren már 42 pontra megközelítette őket a csapatok világbajnoki értékelésében.

f1-perez-redbull-spa



Mindezek miatt komolyan felmerült, hogy Perezt a hosszabbítása ellenére kirakják a csapatból a nyári szünetet követően, ám Christian Horner és Helmut Marko hétfői találkozóján az a döntés született, hogy bizalmat szavaznak a pilótának. Igaz, mint azt Marko jelezte: ez csak 2024-re vonatkozik, 2025-re megkeverhetik a kártyákat a két alakulatuknál.

Horner mindenesetre hangsúlyozta, hogy a Red Bull folyamatosan támogatja Perezt, és azt szeretnék, ha sikeres lenne: „A prioritás az, hogy támogassuk Checót és megértsük, mire van szüksége. Mindannyian azt akarjuk, hogy megfordítsa a dolgok menetét, és hogy teljesítsen.”

„Pontosan tisztában van vele ő is, hogy szükségünk van arra, hogy mindkét autónk teljesítsen, ami meg is volt az idény elején, és ehhez kell visszatalálnunk” – idézi a csapatvezetőt a RacingNews365.com portál.

f1-perez-horner-redbull-spa_1

„Természetesen sok dolgot veszel figyelembe, de nagyszerű a kapcsolat a két versenyző között. Checo egy remek, nagyszerű csapatjátékos, és ezért is választottuk őt 2020 végén és raktuk Max mellé” – mutatott rá Horner.

„Hat vagy hét versenyt nyert velünk [valójában ötöt – a szerk.], tavaly második lett a világbajnokságban, és a jó ég tudja, hány dobogót szerzett. Ez a legsikeresebb kombináció, amely valaha volt versenyzőpárosként nálunk.”

„Ami frusztráló mindenki számára, hogy Checo szenved, mert senki sem akarja azt látni, hogy küszködik. Azt akarjuk látni, hogy sikeres. A csapat mindig is és most is mögötte áll. Mindenki azt akarja látni, hogy sikerrel jár, mert fáj azt látni, amilyen helyzetben most van.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: