DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
F1

Zhou Binotto miatt bízik az Audiban

Úgy gondolja, hogy a vezetőség cseréje mégis utat nyithat neki a Sauber 2025-ös F1-es ülése felé, hiszen jól ismeri Mattia Binottót.

Mattia Binotto érkezése miatt újra reménykedik abban Guanyu Zhou, hogy megtarthatja 2025-re a Sauber, illetve annak majdani utódja, az Audi.

A kínai pilóta a teljesítményével nem igazán tudta megerősíteni a pozícióját, hiszen házon belül 13-1-re (15-2-re a sprintekkel együtt) kap ki eddig az időmérőkön Valtteri Bottastól, a futamokon pedig 9-5-re marad alul, és még nem szerzett pontot – vagyis egyértelműen második számú a rutinos finn mögött annak ellenére, hogy ez már a harmadik szezonja az F1-ben.

A kínai piac és az ezzel járó anyagi plusz azonban jelentős érv mellette a pilótakeringőben, de eddig pont az Audi nem tűnt annak a formációnak, amely ez alapján választ – Nico Hülkenberg mellé Carlos Sainz volt az elsődleges jelölt, de szó volt Esteban Oconról, Pierre Gaslyról, Yuki Tsunodáról, sőt akár Liam Lawsonról is.

Úgy tűnik, hogy a felsoroltak közül mindenkiről lemaradtak, a vezetőség teljes cseréje után pedig Zhou újra elkezdett reménykedni:

2024 Belgian Grand Prix - Thursday_resize



„Szerintem abból a szempontból, hogy mik a jövőbeli céljaik, hogy mit akarnak jövőre, és később, amikor gyári Audivá változnak, egyértelműen kicsit más lesz a helyzet” – mondta a spái hétvégén a témában.

„Számomra ez a lépés (Mattia Binotto érkezése) egyértelműen egy újraindítás, megpróbálhatok másképp beszélni a vezetőséggel, hogy megértsem, pontosan milyen értéket tudok én hozzáadni, és mit akarnak ők tőlem. Egyértelműen változni fognak a dolgok a korábbi tervekhez képest, bár szerintem számomra nem sok minden változik” – tette hozzá.

Zhou és Binotto ismerik egymást korábbról, dolgoztak együtt a Ferrari juniorprogramjában, úgyhogy pontosan tudja, hogy mire számíthat a szakembertől.

„Ismerem már őt korábbról, amikor a Ferrarinál dolgozott, szóval beszéltünk már, nem kell magam bemutatnom neki. Ő is ismer engem.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: